Animaţiile din cadrul programului cultural „Animă ASTRA” readuc în Muzeu atelierele interactive unde vizitatorii au posibilitatea să interacționeze cu meșteri populari, dar și să culeagă informații utile despre meșteșuguri tradiționale cum ar fi: confecționarea de opinci, coșuri de nuiele și păpuși tradiționale, împletit fibre vegetale, pictură pe lemn, brodat cu mărgele, țesut la război, confecționat port popular, olărit.
,,Programul de animații culturale are rolul de a promova și de a susține cultura și arta tradițională, precum și de a pune în valoare patrimoniul muzeal din Dumbrava Sibiului, prin activități practice, cu scop educațional și de divertisment. Accesul la toate atelierele se va face în baza biletului de intrare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei care doresc să participe în mod special la ateliere se pot înscrie la adresa de e-mail animaastra@muzeulastra.com” , a decalarat Dr. George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Repere din programul „Animă ASTRA”
Joi 18 mai, între orele 11:00-13:00, de Ziua Internațională a Muzeelor, la Fierăria funcțională din cadrul Muzeului în aer liber, vizitatorii pot asista la potcovirea unui cal.
Sâmbătă, 19 mai, de Noaptea Internațională a Muzeelor, la Gospodăria din Hodac, începând cu ora 18:00, actorii Teatrului Mic din Sibiu vor juca piesa de teatru Prostia omenească. De asemenea, duminică, 21 mai, aceeași trupă de teatru va juca piesa Soacra cu trei nurori de la ora 17:00. Aici vizitatorii devin (la modul propriu) interpreți ai personajelor din lumea lui Creangă.
Tot pe 21 mai, de Ziua Diversității Culturale, cei din Asociația Castrum Novis vor pune în scenă ateliere culinare cu preparate din carne de pui și lactate, produse specifice campaniilor militare organizate în trecut de către Imperiul Roman.