update – sibiu fest și astra film festival, cei mai mulți bani pe agenda culturală 2017. convocare inedită a consilierilor la ședința de aprobare a sumelor

Consiliul Local s-a întrunit luni într-o ședință extraordinară în care s-au aprobat sumele propuse pentru finanțarea Agendei Culturale Sibiu 2017. Sibiu Fest a primit cea mai mare finanțare, respectiv 350.000 de lei. ULBS-ul ia 450.000 de lei pe cele opt proiecte depuse și selectate.

UPDATE – Ședința extraodinară a Consiliului Local anunțată on-line după desfășurare
Municipalitatea sibiană a publicat anunțul de desfășurare a ședinței extraordinară de luni, doar după desfășurarea acesteia, pe site-ul oficial sibiu.ro. Reprezentanții primăriei Sibiu se apără și spun că anunțul de convocare a ședinței extraordinare a Consiliului Local Sibiu din data de 15 mai ’’a fost publicat în ediția Tribuna din data de 11 mai, conform prevederilor legale’’. Pe site-ul oficial al municipalității proiectul de hotărâre cu sumele aprobate a fost publicat imediat după ce ședința a fost finalizată . ’’Proiectul de hotărâre a fost definitivat doar cu puțin timp înainte de ședința plenului Consiliului Local și a fost imediat distribuit Comisiilor de Cultură și Buget. Din aceeași cauză ședința extraordinară a Consiliului Local a și început cu o ușoară întârziere. Prin urmare nu a fost timp suficient să fie publicat înainte de ședința Consiliului Local, dar a fost făcut public imediat după aceasta’’, a explicat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
’’Precizăm faptul că s-a dorit aprobarea cât mai rapidă a agendei culturale pentru anul 2017 pentru că și așa s-au generat întârzieri mari din cauza aprobării târzii a bugetului de Stat’’, a mai declarat Mirela Gligore pentru Ora de Sibiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Din cele opt milioane propuse în acest an pentru proiectele culturale, municipalitatea a alocat 6,78 milioane lei, ceea ce înseamnă că va mai fi o a doua sesiune de selecție de proiecte.
Cei mai mulți bani îi primesc organizatorii Sibiu Fest, respectiv 350.000 de lei. Astra Film Festival primește 300.000 de lei în timp ce Filarmonica Sibiu ia pentru Sibiu Opera Festival suma de 240.000 de lei. Sibiu Jazz Festival a primit 250.000 de lei.

ULBS-ul marele câștigător per ansamblu
Universitatea Lucian Blaga a devenit ’’aspirator’’ prin cele opt proiecte. Nu mai puțin de 450.000 de lei au fost alocați pe cele opt proiecte depuse. De asemenea Asociația Focus Sibiu primeste 350.000 de lei pentru proiectele Festivalul Internațional de Fotografie (150.000 lei), Focus Festival (100.000 lei) și Programul Cultural al Street Food Festival (100.000 lei). Feeric Fashion Week a primit o finanțare de 170.000 de lei în timp ce Mozaic Jazz Festival a primit 200.000 de lei.
Vezi AICI lista completă cu proiectele selectate și finanțările acordate.

Ultima oră

Comentariul meu