drama unei tinere din sibiu. roxana lupulețu are nevoie de 100.000 de euro ca să poată să meargă din nou

O tânără din Sibiu, are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet ca să meargă din nou. Roxana Lupulețu, are nevoie de suma de cel puțin 100.000 euro pentru a se opera într-o clinică din Thailanda, care îi poate oferi șansa de a își folosi din nou picioarele, după ce a suferit un grav accident în care a avut coloana ruptă. Atenție! Imaginile de mai jos pot avea un puternic impact emoțional.

Sibianca a rămas paralizată total de la brâu în jos, în urmă cu patru ani, când a avut un accident, care a adus-o într-un scaun cu rotile. Drama fetei a început din anul 2013, când, în luna mai, Roxana, împreună cu fostul iubit erau pe un ATV, pe bulevardul Mihai Viteazu, iar un șofer care nu a acordat prioritate, a intrat frontal în ei. Fata a fost aruncată și a căzut în cap pe mașina care i-a accidentat. Oamenii care se aflau în jurul lor au încercat să-i acorde ajutor fetei și au mișcat-o din locul în care era până a ajuns ambulanța, deși acest lucru nu trebuia făcut având în vedere faptul că aceasta, în urma impactului a avut fractură la coloana vertebrală. Când a ajuns la spital, în urma consultațiilor, decizia medicilor, a fost ca fata să meargă acasă, deoarece „are doar o mică fractură la spate”. Totuși i-au mai fost făcute investigații și în urma acestora au trimis-o pe Roxana la un spital din Cluj sau din București pentru că e prea gravă starea ei și eu nu au ce să mai facă. Deplasarea din Sibiu spre alt spital, trebuia făcută cu un elicopter, dar nu s-a putut pentru că era furtună afară, iar fata a fost ,,zguduită” pe ambulanță din nou până la Cluj. Șoferul vinovat de drama fetei, nu a fost dat în judecată și a plătit doar o sumă de 500 de lei la o operație și încă câteva costuri de spitalizare la o altă operație de-a fetei în Cluj.

drama unei tinere din sibiu. roxana lupulețu are nevoie de 100.000 de euro ca să poată să meargă din nou

În urma accidentului, Roxana a suferit un traumatism vertebro-medular toracal, iar până în prezent a fost supusă de nouă ori unor intervenții chirurgicale pentru a-i fi salvata viața. Chiar dacă a avut nenumărate complicații în urma operațiilor, Roxana, de 27 de ani, absolventă a facultății de jurnalism și de drept din Sibiu, a avut o ambiție de fier și zi de zi trece prin chinuri cumplite atunci când practică recuperările medicale necesare ( kinetoterapie, masaj, stimulări, presopunctură, acupunctură, bicicletă). Costurile acestor recuperări, nu sunt tocmai mici, întrucât trebuie să plătească cel puțin 300 de lei pe săptămână pentru ședințele de masaj și kinetoterapie.

drama unei tinere din sibiu. roxana lupulețu are nevoie de 100.000 de euro ca să poată să meargă din nou

Nu a mai putut vorbi și nu a mai respirat fără aparate

Trei ani de zile a stat în spital și a plecat de acolo doar când s-a operat. După prima intervenție chirurgicală, Roxana, a avut „ghinionul” de a se opera din nou, deoarece un șurub, din implantul de la coloană care a fost efectuat pentru îndreptarea acesteia cu tije și șuruburi, s-a desfăcut. Acest lucru a generat alte complicații și încă alte trei operații pe care biata fată le-a suportat vitejește. De parcă nu a fost suficient atât, sibianca, nu a mai putut vorbi o lungă perioadă de timp și a respirat doar cu ajutorul aparatelor medicale, după ce a mai fost operată de încă patru ori, tot la coloana vertebrală, pentru extragerea unui lichid care s-a format după prima operație, a avut coastele, sternul rupt, tuburi de dren la plămâni și tub de traheostomie din cauza paraliziei.

drama unei tinere din sibiu. roxana lupulețu are nevoie de 100.000 de euro ca să poată să meargă din nou

Și-a vândut casa
Roxana a locuit cu părinții într-un apartament pe strada Siretului la etajul 4. După accident fata nu putea să urce sau să coboare până în casă, așa că părinții au vândut apartamentul și au cumpărat o căsuță în Șelimbăr, unde fata poate ajunge în casă în scaunul cu rotile.

Are șansa să meargă din nou cu 100.000 de euro
Roxana are șansa de a putea merge din nou, dacă va fi operată în Thailanda, în luna octombrie. Până atunci trebuie să adune suma de 100.000 euro, iar până în luna iunie trebuie să achite deja prima tranșă în valoare de 30.000 de euro. Operația presupune implantarea în coloana vertebrală a unui dispozitiv electronic pentru stimularea epidurală, în combinație cu implanturi de celule stem, implanturi cu factori de creștere a celulelor stem, precum și terapii tradiționale suplimentare și un program foarte complex de recuperare medicală de 40 de zile.

drama unei tinere din sibiu. roxana lupulețu are nevoie de 100.000 de euro ca să poată să meargă din nou

Doar costul operației este de 100.000 euro, fără transport, spitalizare și alte cheltuieli. „Dupa cum multă lume stie in 2013 am suferit un accident si am avut 5 operatii pe coloana de atunci si pana in ziua de azi nu m-am lăsat si am facut zi de zi recuperare! Nu sunt o persoana sa ma plang niciodata suport orice dar acum dupa atata timp mi sa oferit sansa sa ma operez sa mai am inca o sansa la viata,sansa de a merge din nou dar din păcate operatia costa 100.000€! Am încredere in bunu Dumnezeu ca ma va ajuta si va v-a misca si voua sufletul sa ma puteți ajuta sa pot fi si eu din nou un om normal! Va multumesc!”.scrie Roxana Lupulețu pe contul său de socializare. Orice sumă care se îndreaptă spre Roxana o poate ajuta să meargă din nou. Pentru orice ajutor, o puteți contacta de sibiancă la numărul de telefon 0743684525, sau puteți dona bani în conturile: RO67BRDE330SV71101883300 în lei, RO56BRDE330SV79576023300 în euro, sau RO94BRDE330SV97093463300, USD.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu inteleg,de ce a scapat soferul??De ce nu s-a depus plangere penala???!Cum a scapat numai cu atat??E o jungla,sa circuli in orasul asta,mai ales cu cei din AB,VL,IF, B,care nu respecta nimic in circulatie….marea majoritate…Dupa asta se vede cum s-au luat carnetele….