elevii sibieni provocati sa participe la un super concurs de catre pompierii de la isu
FOTO arhivă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va organiza, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, în cursul zilei de vineri, 12 mai a.c., etapa judeţeană a concursului cu cercurile de eleviPrietenii Pompierilor”.

Competiția este destinată elevilor din clasele de gimnaziu, iar aceasta se va desfășura în poligonul ISU Sibiu. Echipele sunt formate din 10 membri, iar aceștia vor avea de parcurs trei probe. O probă teoretică și două probe practice: pista cu îndemânare obstacole și ștafetă de 400 de metri cu obstacole.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizat în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate și implicării acestora, individual sau în echipă, în acțiuni de prevenire și intervenție în situații de urgență.De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii vor învăța să adopte un comportament adecvat  în cazul unor situații de urgență.

Ultima oră

Comentariul meu