lansare de carte - "mistica rugăciunii și a revolverului" la librăria humanitas constantin noica

Vineri, 12 mai, de la ora 18:00, librăria Humanitas Constantin Noica vă învită la lansarea cărții ”Mistica rugăciunii și a revolverlui. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu” de Tatiana Niculescu.

Editura Humanitas invită alături de autoare pe Rita Chirian, iar lansarea cărții va fi urmată d eo sesiune de autografe.

„Titlul acestei cărţi, împrumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezumă cel mai bine vâltoarea anilor ’30 în România, acea epocă a «martirilor sângeroşi» sau a «visătorilor sanghinari», întemeietori ai unei «mişcări crude, amestec de preistorie şi profeţie, de mistică a rugăciunii şi a revolverului». O epocă, spune Cioran, care «fusese întemeiată pe idei feroce» şi care «a dispărut în ferocitate».

Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi înțeleasă în afara contexului istoric în care acesta a trăit, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a școlilor prin care a trecut, a experiențelor pe care le-a parcus,  a lecturilor pe care l-au format și a unei Europe răvășite, aflate între două războaie devastatoare în căutare speranței de supraviețuire.

Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica și a sfârșit în sânge și barbarie, această carte încearcă să-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului și istoriei.“ (Tatiana NICULESCU)

Ultima oră

Comentariul meu