inscrieri pentru primul meu film la astra film sibiu - proiect dedicat liceenilor

Astra Film Sibiu a deschis sesiunea de înscrieri pentru atelierul de film documentar pentru liceeni – PRIMUL MEU FILM.

În periodata 1 – 10 septembrie 2017 la Sibiu va avea loc workshopul. Încă de la prima ediție a fost un succes, iar de-a lungul anilor a devenit extrem de popular în rândul eleviilor din licee. Voci ale comunității au prins glas sub îndrumarea profesioniștilor, iar visul realizării primului film a devenit realitate. În plus, toate filmele realizate până în prezent în cadrul atelierelor au fost proiectate cu mare fast în programul Astra Film Festival.

Încă din 1997 primele ateliere de film au fost inițiate de Astra Film împreună cu Michael York, de la Oxford Universty și regizor de producători BBC. PRIMUL MEU FILM continuă astfel o idee pe care Astra Film a implementat-o în premieră în minicipiul Sibiu, cu mulți ani în urmă.

Pentru al patrulea an consecutiv la Sibiu, Astra Film în colaborare cu Asociația Vira, atelierul de film docmentar este dedicat exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprsine între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența profesioniștilor din spatele camerei de filmat.

Altelierul reprezintă o oportunitate pentru liceeni să-i afle regulile și secretele. Elevii liceelor din Sibiu au șansa să învețe în timp record cum să facă fotografii și să filmeze după regulile experților în domeniu, cum să monteze imagini și sunte, și multe alte skill-uri care trebuie desprinse pentru a reușit să exprime  cu brio prin film idei, experiențe și trăiri.

Finalitatea atelierului constă în expunerea filmelor pe marile ecrane ale Festivalului internațional de film de al Sibiu, Astra Film Festival, ce va avea loc între 16 și 22 octombrie 2017.

Este o ocazie unică pentru liceeni să-și vadă proiectate filmele în regim de cinema, într-un festival de talie mondială, alături de nume legenadare ale cinemaului documentar. Pentru tinerii care-și doresc o carieră în fascinanta lume a filmului, atelierul este o provocare și un start bun, oferindu-le șansa de a-și vedea numele pe genericul primului lor film.

Înscrieri și perioada de desfășurare

Formularul de aplicare este disponibil pe site-ul www.astrafilm.ro, iar termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2017. Doisprezece finaliști vor fi selectați după încheierea înscrierilor și vor participa între 1 și 10 septembrie 2017 la atelier.

Câteva motive pentru care niciun licean nu ar trebui să rateze atelierul din acest an, din perspectiva participanțiilor de la edițiile precedente: https://youtu.be/pAwf0QNHH-Y

Ultima oră

Comentariul meu