foto – patruzeci de oameni în piața mare în cea de-a o suta zi de proteste

Cea de-a o suta zi de proteste din România a adunat și la Sibiu în jur de 40 de protestatari. Oamenii au cântat Imnul Național stând în genunchi, dar au avut și pancarte cu mesaje împotriva Guvernului.

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, miercuri, în centrul municipiului Sibiu, pentru a marca cea de-a o suta zi de proteste din România. O parte dintre manifestanţi poartă zeghe şi au pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, dar şi împotriva Legii graţierii, anunță News. Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, iar un tânăr a cerut Primăriei Sibiu să autorizeze protestul cu denumirea ”Ziua 100”. Participanţii la acţiune poartă banderole albe cu mesajul ”#100”, iar mesajul ”#rezist” a fost scris pe caldarâm cu litere din polistiren.
Sibienii au pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi cer renunţarea la graţiere şi amnistie.
Unii dintre participanţi s-au îmbrăcat în zeghe şi au pancarte pe care scrie ”Legea amnistiei”, ”Legea graţierii”, ”Impozitul pe gospodărie”, ”Modificarea Codului penal”, ”OUG 13”.
Oamenii s-au aşezat în genunchi în Piaţa Mare din Sibiu, apoi au intonat Imnul Naţional.
Alţii, îmbrăcaţi tot în zeghe, poartă măşti cu imaginea premierului Sorin Grindeanu, a lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu şi au pancarte cu mesajul ”La mulţi ani cu executare!”. ”Nu am mai fost demult la protest, dar am văzut că au început să schimbe legea sub altă formă, deşi e acelaşi lucru. O să mai ieşim dacă va fi nevoie”, a declarat unul dintre participanţi. De asemenea, a fost adus în Piaţa Mare un tort cu mesajul ”Când situaţia este maro, #rezist”. foto: News.ro

Ultima oră

Comentariul meu