emoții pentru elevii de clasa a șasea din județul sibiu
Foto Arhiva

În zilele de 10 şi 11 mai 2017 va avea loc evaluarea competențelor fundamentale dobândite de elevi la finalul clasei a VI-a. În unităţile şcolare din judeţul Sibiu sunt înscrişi în clasa a VI-a un număr de 4056 de elevi.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat. Elevii vor putea intra în şcoală până la ora 8.45, iar evaluarea se va desfăşura în sălile în care aceştia își desfășoară activitatea în mod obișnuit.
Testele pentru EN-2017 au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.
Testele elaborate pentru EN VI vor fi structurate astfel:
(1) primul test vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Limbă și comunicare” – lb. română. lb. germană, lb. engleză – 10 mai;
(2) al doilea test vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Matematică și Științe ale naturii” – matematică, fizică, biologie – 11 mai;
Rezultatele individuale obținute la EN-2017 nu se afișează și nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune, şi prin informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Ultima oră

Comentariul meu