actorul sibian iustinian turcu a luat premiul debut la gala premiilor uniter 2017

Iustinian Turcu a primit premiul în cadrul galei avută loc luni seară la Timișoara. Actorul a fost vizibil emoționat pentru distincția primită.

Zece premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sau participat luni, 8 mai, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc prin Gala UNITER, anunță mediafax. Actriţa Dorina Chiriac, ce a purtat în seara de gală o rochie spectaculoasă marca Doina Levintza, i-a înmânat Premiul pentru Debut actorului Iustinian Turcu pentru rolul Georg din spectacolul Martiri la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană.
„Mă simt onorat că sunt alături de atâtea personalităţi. Vreau să mulţumesc profesorilor mei de la facultate…domnului director al Teatrului Naţional Radu Stanca, domnului Constantin Chiriac pentru că mi-a oferit şanse să-mi fac meseria. Mulţumesc martirilor mei din spectacol pentru răbdarea pe care au avut-o cu mine, sprijinul”, a spus tânărul actorul Iustinian Turcu.
Gala Premiilor UNITER din Timişoara anului 2017 are loc dupa 25 de ani de istorie a Teatrului romanesc, 25 de ani de teatru romanesc, tot atatia ani in care artistii s-au confruntat pe scena teatrului si pe scena vietii.
Trofeul care insoteste premiile este opera artistului plastic Ion Bitzan. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului UNITER sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016.
Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Alice Georgescu şi Mircea Morariu. Juriul final a fost format din Alexandru Darie, Luana Dragoiescu, Dana Dogaru, Florica Ichim si Maria Sirbu.

Ultima oră

Comentariul meu