zilele insuficienței cardiace la sibiu - 5-6 mai - piața mare
foto: arhivă

Aproximativ un milion de români suferă de ea, însă puţini sunt cei care cunosc simptomele acestei grave afecţiuni. Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie va marca la Sibiu Zilele Insuficienţei Cardiace  pe 5 şi 6 mai, prin campania “Puls crescut, Risc crescut”.

Astfel vineri, 5 mai începând cu ora 10 şi sâmbătă 6 mai până la ora 14,  în Piaţa Mare din Sibiu va fi amenajată o zonă în care medicii vor măsură tensiunea sibienilor şi vor distribui broşuri educative. Toto atunci se va realiza și un studiu cantitativ dezvoltat de European Society of Cardiology şi Heart Failure Association of the ESC, cu obiectivul de creştere a notorietăţii insuficienţei cardiace în rândul populaţiei.

Obiectivul campaniei “Puls crescut, Risc crescut”. este de a atrage atenția populaţie asupra riscurilor pe care le implică insuficientă cardiacă – ucigaşul numărul 1 în România, la egalitate cu infarctul. 
Campania vine să răspundă la mai multe întrebări pentru a exemplifica ce este și care sunt riscurile insuficienței cardiace, respectiv care este diferenţa între tensiunea arterială şi frecvenţa cardiacă, ce este Insuficiența cardiacă, care sunt simptomele, din ce ce cauze apare, cum poate fi prevenită și ce metode de tratament există și nu în ultimul rând, cum putem avea o calitate a vieţii ridicată, cât mai mult timp, dacă am fost diagnosticați cu insuficiență cardiacă.

zilele insuficienței cardiace la sibiu - 5-6 mai - piața mare
Foto: www.conferintagl.ro

În același timp, la Hotelul Ramada  din Sibiu va avea loc Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru ale Societăţii Române de Cardiologie, care va reuni medici cardiologi din toată țara și din străinătate.

Ultima oră

Comentariul meu