Școala doctorală, promovată de medici rezidenți ai Spitalului Județean Sibiu în cadrul Salonului Cadet INOVA’17

Timp de trei zile (27-29 aprilie), în Sibiu, se desfășoară Salonul Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – ”Cadet INOVA’17”, manifestare găzduită de Academia Forțelor “Nicolae Bălcescu” Sibiu, la care participă și reprezentanți ai Spitalului Județean Sibiu.

Cea mai importantă instituție spitalicească a județului este reprezentată de către Prof.univ.dr. Dan Sabău, coordonator de doctorat, medicul șef al Secției Clinice Chirurgie II a SCJU Sibiu și membru al Academiei Medicale, împreună cu Șef lucrări Dr. Alexandru Sabău, Sef lucrări Dr. Dan Bratu și medicii rezidenți doctoranzi: Alexandra Lupu-Petria, Hassan Noor și Alin Mihețiu. Sub coordonarea profesorului Sabău, aceștia au prezentat lucrarea „Chistul hidatic hepatic: abordarea laparoscopică cu instrumentar (dispozitiv) original” (Hydatic hepatic disease. Laparosopic approch with original device). Doctoranzii au prezentat totodată și o serie de dispozitive originale si tehnici inovative.
Președintele de onoare al manifestării este Gl.Bg.Prof.univ.dr. ing. Ghiță Bârsan, Rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu iar Președintele Salonului Cadet INOVA este Conf. univ. dr. ing. dipl. Silviu Mihai Petrișor. Prof.univ.dr. Dan Sabău, face parte din comitetul științific al evenimentului și este, de asemenea, membru în juriu. Chirurgul sibian a susținut și o conferință despre avantajele miniinvazivității, practică chirurgicală care a câștigat foarte mult teren în ultimii ani, Secția Clinică Chirurgie II a SCJU Sibiu se fiind topul celor care o practică.
Referitor la tematica abordată în lucrarea prezentată de medicii SCJU Sibiu, aceasta se referă la o abordare originală în legătură cu intervențiile chirurgicale laparoscopice pentru chistul hidatic hepatic, o practică chirurgicală inovatoare, aplicată în interesul pacientului.
Scopul participării rezidenților SCJU Sibiu este promovarea școlii doctorale, ideea principală a acestei conferințe fiind sprijinirea tinerilor cercetători cu vârsta până în 35 ani, a căror activitate de cercetare – inovare se concretizează și în participarea la astfel de manifestări.

Ultima oră