primarul cisnădiei despre problemele din cartierul arhitecților: ’’e vina celor care au cumpărat și nu au verificat ce au cumpărat’’
foto: arhivă

Gheorghe Huja se spală pe mâni și spune că problemele din Cartierul Arhitecților nu au apărut din vina Primăriei Cisnădie. Edilul orașului crede că locuitorii ar trebui să se îndrepte împotriva constructorilor și nu împotriva administrației locale pentru că primăria nu poate face nimic.

Scrisoarea deschisă semnată de mai mulți locuitori din cartierul Arhitecților din Cisnădie, nu pare să îl impresioneze foarte tare pe primarul Gheorghe Huja. Acesta recunoaște că în zonă lucrurile sunt foarte complicate, dar opinează că problemele de infrastructură, amenajare a drumurilor, a iluminatului stradal sau trotuarelor, nu trebuie rezolvate de primăria Cisnădie. ’’Acolo e o problema foarte complicata si greu o vom putea rezolva pentru ca zona se dezvolta foarte tare si lucrurile nu prea sunt in regula acolo. Avem si problema cu drumurile, constructorul vine, construieste si vinde, pleaca. Ne lasa pe noi sa rezolvam problemele oamenilor. Multi nu stiu de acolo din zona, ne fac sesizari. Eu din zona aia am doar noua strazi preluate, restul nu e preluat nimic. Totul e privat. Oamenii ma roaga insistent sa ma duc sa le rezolv problema cu iluminatul stradal, cu trotuare. Lucruri care nu ne apartin absolut deloc. Trebuie sa inteleaga.. Nu am cum, e o zona privata unde eu nu am cum si ce sa caut. In momentul in care vom preua acele drumuri, in conditille pe care le-am impus prin cerificatul de urbanism, nu am nimic impotriva sa ma ocup”, a spus Gheorghe Huja.
CITEȘTE ȘI: FOTO – Locuitorii din Cartierul Arhitecților: ’’Ne-am săturat de vorbe goale! Nu avem nevoie de Centrul SPA. Avem nămolul deja la poartă!’’

Huja le transmite oamenilor să dea în judecată constructorii
Primarul Cinsădiei este de părere că nu administrația locală este cea care trebuie să verifice dacă la final constructorii au respectat ce scrie în certificatul de urbanism. Huja dă vina pe locuitori că nu au verificat ce au cumpărat. ’’Cumparatorul nu verifica certificatul de urmanism. In el spune foarte clar ca constructorul se obliga sa rezolve cu iluminatul stradal, trotuarele, cu drum cu tot. Daca constructorul vine si construieste in zona, vinde si apoi se spala pe maini si pleaca, nu este vina mea. E vina celor care au cumparat si nu au verificat ce au cumparat’’, spune senin Huja.primarul cisnădiei despre problemele din cartierul arhitecților: ’’e vina celor care au cumpărat și nu au verificat ce au cumpărat’’Acesta le recomandă celor din cartierul Arhitrecților să dea în judecată constructorii. ’’Cei care au cumparat acolo sa se indrepte impotriva constructorului, sa dea in judecata si sa-si resolve problema care trebuia sa o rezolve. Apar in certificatul de organism toate obligatiile lui (ale constructorului). Noi nu putem sa-i constrangem. Este un loc privat. Nu are ce sa caute primaria in instanta cu el. Ei trebuie sa mearga in instanta cu constructorul care nu a respectat autorizatia de constructie’’, a conchis cel care este primar al Cisnădiei.
CITEȘTE ȘI: Poliția vine cu propuneri pentru fluidizarea traficului pe Calea Cisnădiei și zona Cartierului Arhitecților

Dezastru în cartierul cu peste 7.000 de locuitori
Reaminitim că Locuitorii din cel mai nou cartier al Cinsădiei au trimis o scrisoare deschisă către către Primaria Cisnadie, Consiliul Local al orasului Cisnadie si Primaria Sibiu, în care prezintă problemele grave cu care se confruntă. Oamenii spun că primăria îi ignoră total, emite hotărâri de Consiliu Local prin care practic se disculpă în a face investiții într-o zonă în care locuiesc aproape 7.000 de oameni. Multiplele probleme din Cartierul Arhitecților, cel mai nou apărut în Cisnădie la limita cu municipiul Sibiu, fac ca traiul oamenilor ce și-au achiziționat locuințe în această zonă să fie un adevărat coșmar. primarul cisnădiei despre problemele din cartierul arhitecților: ’’e vina celor care au cumpărat și nu au verificat ce au cumpărat’’Oamenii au ajuns la capătul răbdării și spun că primăria Cisnădie, în frunte cu primarul Gheorghe Huja nu mișcă un deget în a rezolva probleme elementare cum ar fi fluidizarea traficului, amenajarea de stații de autobuz, de trotuare și chiar și a iluminatului public. Mai mult Consiliul Local a dat o hotărâre în decembrie 2016 prin care își ia mâna definitiv de pe acești oameni și care spune că astfel de investiții care în mod normal tebuie realizate de primărie, revin celor care și-au cumpărat locuințe în zonă. Vedeți FOTO și ce scrie în scrisoarea deschisă, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu