O familie de rromi, care se „înmulțesc pe zi ce trece”, terorizează locuitorii de pe strada Dobrogei din Sibiu. Oamenii spun că locuiesc acolo de mai bine de 30 de ani și că totul a fost bine, până în 10 martie, când țiganii colonizați, s-au mutat acolo. Un locuitor de pe acea stradă a fost prezent în ședința Consiliului Local al Municipiului Sibiu și a cerut ajutor în rezolvarea problemei.
Pe strada Dobrogei din Sibiu, locuitorii trăiesc în teroare, din cauza unei familii de țigani, care devin tot mai mulți de la o zi la alta. Un domn de vază al orașului, locuiește în acea zonă și s-a prezentat la ședința de joi a Consiliului Local Sibiu, pentru a-și exprima doleanțele legate de această problemă. Omul cere ajutor, autorităților sibiene, pentru a scăpa de teroarea care îi apasă din data de 10 martie 2017. „Fac parte dintr-o comunitate de oameni civilizați, care până în 10 martie anul curent, am trăit părerile vecinătății în întâiul cartier prezidențial săsesc. Locuiesc pe strada Dobrogei numărul 1. Până în 10 martie a fost totul bine, precizez că locuiesc de 34 de ani în acea zonă, dar regula jocului s-a schimbat odată cu intrarea în comunitatea a 12 țigani adulți și cinci copii, care de la o zi la alta se înmulțesc prin vizite, iar vizitatorii uită să mai plece. N-ar fi nicio problemă, nu sunt rasist, nu sunt xenofob, încerc să-mi imaginez că m-aș fi putut naște și eu într-o familie de țigani (…). Nu avem nimic cu acești oameni (…) de când locuiesc în acea zonă, n-au fost atâtea patrule de poliție locală, rutieră și de jandarmi.”, spune omul.
Pe strada Dobrogei, numărul 6, la etaj, în aceeași clădire cu familia de țigani, trăiește în teroare o doamnă, care are dublă cetățenie: română și elvețiană și care va merge la ambasada Elveției din București, pentru a cere ajutor. ” În scurtă vreme, dacă nu vom găsi un răspuns problemei, eu nu știu cum locuiește acolo, este terorizată, pur și simplu. Doamna care locuiește deasupra de familia de țigani, va merge la Ambasada Elveției din București. ”
„Această casă, nu putea fi dată în chirie, fără să fie întâi locuibilă. Este o casă în care mulți ani nu s-a locuit, pentru că vechii proprietari au decedat, utilitățile au fost suspendate de furnizori, iar la ora actuală, este un dezastru. Cei care sunt acolo, utilizează pivnița și grădina pe post de toaletă, iar acea curte a devenit un depozit de selectare a deșeurilor.”
Secretarul Sibiului îi răspunde domnului cu pricina, chiar în timpul ședinței și spune că este dreptul unui proprietar de a închiria sau a pune la dispoziția altor persoane locuința proprietate. Iată că asupra ce are în competență Consiliul Local, (…) a fost crescut ritmul de patrulare, pe acea stradă și în zonă bineînțeles. Autoritatea locală stă în sprijinul cetățenilor ei, dar în privința relațiilor private urmează să acționați în consecință.” afirmă Dorin Nistor.
Desigur noua comunitate trebuie apărată în orice condiţii pentru a prospeta numeric şi a seînstăpâni în zonă .
Oficialilor primăriei le urăm tot asemenea vecinătate .