sibieni reținuți pentru contrabandă cu țigări și vânzarea de carne cu acte de proveninență falsă

Doi bărbați din Sibiu și Rășinari au fost reținuți de polițiștii de la investigarea criminalității economice sub suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, fals intelectual și uz de fals.

Doi bărbați din județul Sibiu au fost reținuți ieri, 26.04.2017, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu, fiind cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, instigare la fals intelectual şi uz de fals, respectiv săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
În fapt, în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au procedat la verificarea unor date şi informaţii deținute privind săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, fals intelectual, uz de fals având ca mod de operare deţinerea şi punerea în circulaţie de ţigarete provenind din contrabandă, respectiv comercializarea de produse din carne de ovine şi folosirea, în acest sens a unor acte false sanitare veterinare privind controlul cărnii, respectiv al abatorizării animalelor.
În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 65 de ani, la domiciliul său din comuna Rășinari, începând cu data de 18.02.2017, ar fi deținut și comercializat ţigări provenind din contrabandă, fără a achita către bugetul consolidat al statului taxele, impozitele şi accizele aferente, săvârşind în acest fel infracţiunea de contrabandă (art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 republicată).
Totodată, în cadrul anchetei, polițiștii au mai constatat faptul că un sibian de 50 de ani, ar fi săvârșit infracțiunea de fals intelectual, constând în aceea că ar fi atestat fapte necorespunzătoare adevărului referitoare la sacrificarea unor ovine şi verificarea conformităţii produselor din carne, întocmind, în perioada 04.04.2017- 11.04.2017, 5 certificate de sănătate publică veterinară, unul din beneficiari fiind bărbatul de 65 de ani din Rășinari. Având în vedere aspectele constatate, cei doi bărbați au fost reținuți de către polițiștii de la investigarea criminalității economice pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în cursul acestei zile instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, instigare la fals intelectual şi uz de fals, respectiv săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
Cercetările în acest dosar continuă. Foto: Arhivă

Ultima oră

Comentariul meu