video foto - copilul salvat la zece ore după ce a căzut în puț, este în stare critică la spital

După zece ore de încercări, un copil de un an și opt luni din Teleorman, a fost salvat din fântâna în care a căzut, adâncă de aproximativ 16 metri. Acesta a fost transportat cu elicopterul la un spital din București, unde a fost nevoie de resuscitare, după ce micuțul a intrat în stop cardiac.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, copilul a fost adus la spital ventilat și intubat mecanic și a avut nevoie de resuscitare după un stop cardiac.
“Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare — este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare. Va merge pe secție de terapie intensivă”, a explicat medicul.
UPDATE Teleorman: Copilul salvat din fântâna de la Balta Sărată a fost transportat cu elicopterul SMURD la București

Băiețelul de un an și opt luni salvat din fântâna de la Balta Sărată a fost transportat cu elicopterul SMURD la București, la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, după ce a fost evaluat de medicii aflați la fața locului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “A.D. Ghica”, Gelu Dragomir.
Potrivit salvatorilor, copilul se afla într-o stare bună ținând cont de condițiile în care a stat pe parcursul zilei.
“Timpul este extrem de important. Am mers cu alternative încercate simultan. Copilul era conștient. Orice alternativă aleasă presupunea un risc foarte mare pentru că pământul putea să cedeze, dar și pentru că acel copil putea să scape prin dispozitive”, a declarat locotenentul colonel Cristian Radu, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general al IGSU.

video foto - copilul salvat la zece ore după ce a căzut în puț, este în stare critică la spital
După aproximativ zece ore de încercări, copilul a fost scos la suprafață cu tot cu pompa de sub el. Pe parcursul operațiunilor de salvare, băiețelul a stat cu aproape jumătate din corp sub apă.
Echipele de intervenție au încercat scoaterea acestuia cu ajutorul unor tije, dar au încercat și să sape un șanț paralel cu fântâna, ca un canal de legătură cu băiatul.
Pentru scoaterea lui la suprafață au intervenit autorități locale, forțe ale ISU București-Ilfov, ISU Olt și Dolj.
Mama copilului a primit vestea salvării băiatului la spital, unde a fost transportată după-amiază cu ambulanța pentru că a intrat în șoc după ce băiețelul a căzut în puț.
UPDATE Teleorman: Copilul căzut în fântână în Balta Sărată a fost scos de salvatori
Salvatorii au reușit să scoată copilul căzut într-o fântână în comuna Balta Sărată după mai bine de opt ore de încercări.
Copilul, un băiat în vârstă de un an și opt luni, a fost evaluat de cadrele medicale și preluat de un elicopter SMURD.
“Noi am reușit să ducem la bun sfârșit operațiunea de salvare. A fost o intervenție dificilă. Este cea mai mare bucurie a noastră. Copilul este în viață. S-a reușit cu ajutorul a două tije să agățăm și pompa, și copilul și să îl aducem centimetru cu centimetru la suprafață în siguranță. Se lucra concomitent pe două planuri de acțiune. Unul trebuia să aibă succes” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU ‘A.D. Ghica’, Gelu Dragomir, scrie Agerpres.ro.
UPDATE ISU Olt sprijină pompierii teleormăneni pentru salvarea copilului căzut în fântână
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt va asigura sprijin cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Slatina în misiunea de salvare a copilului în vârstă de un an și opt luni, căzut într-o fântână în comuna Balta Sărată.
Decizia a fost luată prin ordin al IGSU.

foto: IGSU Teleorman.

Ultima oră

Comentariul meu