Programul Învățăm diversitatea, ocazia de a (re)învăța tradițiile

În cadrul programului Învățăm diversitatea, Complexul Național Muzeal ASTRA organizează, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, serii de acțiuni interactive pentru copii și adulți, menite să readucă în prezent meșteșuguriile tradiționale românești.

Cum trăim într-o lume a faptelor, acest lucru este materializat prin ateliere interactiv-educaționale, cum sunt cele de împodobit panglici de catifea cu mărgele, realizare de păpuși din pănuși de porumb, olărit și decorat ceramică, împletituri din paie, țesut preșuri (reciclare creativă), cusut-brodat, croitorie și grădinărit.

Programul Învățăm diversitatea, ocazia de a (re)învăța tradițiileNu lipsesc din program atelierele de bucătărie tradițională din toate zonele etnografice românești.Programul Învățăm diversitatea, ocazia de a (re)învăța tradițiile

Atelierele se derulează în zona monumentelor care formează circuitul Calea Minorităților Etnice, în aer liber, iar în cazul în care starea vremii este nefavorabilă, acestea sunt organizate în interiorului unor case tradiționale din muzeu, respectiv în Pavilionul Muzeal Multicultural, aflat, de asemenea, pe circuitul muzeal menționat.
Programul de valorificare educațională Învățăm diversitatea este parte a proiectului Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA.

Programul Învățăm diversitatea, ocazia de a (re)învăța tradițiilePatrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă în valoare totală de 3.692.147 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).Programul Învățăm diversitatea, ocazia de a (re)învăța tradițiileMai multe detalii despre proiect sunt disponibile la www.patrimoniudeschis.ro

Ultima oră