poliția vine cu propuneri pentru fluidizarea traficului pe calea cisnădiei și zona cartierului arhitecților

Cartierul Arhitecților și problemele de infrastructură rutieră generate de dezvoltarea acestei zone rezidențiale au fost dezbătute la finele săptămânii trecute de către reprezentanți ai IPJ Sibiu, Primăria Sibiu, Primăria Cisnădie, Primăria Șelimbăr, Consiliul Județean și Prefectua Sibiu. Reprezentanții IPJ Sibiu au făcut câteva propuneri celor prezenți legat de aceste aspecte.

Lucian Radu a invitat, vineri, 21 aprilie 2017, la sediul Instituției Prefectului, factorii de decizie din primăriile Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu. Primarul municipiului Sibiu – Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean – Daniela Cîmpean, viceprimarul comunei Șelimbăr – Iulia Crăciun și arhitectul Primăriei Cisnădie – Ioana Vanda Cristian, au analizat, împreună cu prefectul Lucian Radu, posibilitățile de extindere și dezvoltare a infrastructurii rutiere în această zonă, riverană drumului județean DJ 106C, aparținând de Orașul Cisnădie.
În cadrul întâlnirii de lucru s-au discutat și problemele deosebite create de aglomerarea traficului rutier pe Calea Cisnădiei, în zona intersecțiilor cu străzile Siretului și Gheorghe Dima din Sibiu. Inspectorul șef al IPJ Sibiu – comisar-șef de poliție Costel Giurcă și adjunctul său – comisar-șef de poliție Lucian Tarnu au propus soluții de fluidizare a traficului atât pentru municipiul Sibiu, cât și pentru orașul Cisnădie și comuna Șelimbăr.poliția vine cu propuneri pentru fluidizarea traficului pe calea cisnădiei și zona cartierului arhitecților

Patru propuneri. Câteva ar fi bune
Printre propunerile vehiculate în cadrul întâlnirii, au fost și cele venite de la reprezentanții poliției. Patru dintre ele au stârnit interesul celor prezenți la Prefectură. S-a propus ca strada Calea Cinsădiei să nu mai fie cu sens unic, iar giratoriul de la intersecția cu Gheorghe Dima să fie desființat și intersecția să fie semaforizată. De asemenea o propunere vizează lărgirea carosabilului tot pe Calea Cisnădiei și să se mai facă o bandă de mers pe sectorul de la intrarea în oraș dinspre Cisnădie. O altă propunere a fost amenajararea unui drum de străpungere din Calea Dumbrăvii pe la Centrul Chinlologic către Drumul Județean spre Cinsădie. Aceasta din urmă a fost însă respinsă de majoritarea celor prezenți pentru că pare imposibil de pus în practică. ”Acestea urmează să fie analizate de specialiștii în domeniul managementului rutier, pentru a se adopta cea mai eficientă soluție”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Poate ne spuneti si de ce strapungerea pe la Centrul Chinlologic nu se poate pune in practica?
    Ar trebui doar un drum din Calea Cisnadiei pana la drumul existent spre Centrul Chinlologic.