un milion de lei pentru demolarea bazei tursib de pe dumbrăvii și 450.000 pentru o agenție de bilete în centrul sibiului

Consilierii locali sunt invitați să dea girul pe bugetul de venituri și cheltuieli al societății de Transport în Comun, TURSIB SA. Din capul locului atrag atenția trei investiții, respectiv demolarea fostei baze de pe Calea Dumbrăvii și amenajarea unei agenții de bilete în centrul orașului. De asemenea se dorește achiziția de zece noi autobuze.

Pentru anul 2017 se estimează că cheltuielile de funcționare a societății (de exploatare), cresc față de anul precedent cu 21,44 la sută. Această creștere de peste 21 la sută este susținută de creșterea chletuielilor cu serviciile executate de terți. Tursib vrea să aloce un milion de lei pentru demolarea bazei de pe Dumbrăvii. ’’Creșterea acestor categorii de celtuieli cu peste 98 la sută în anul 2017 este justificată de previzionarea sumei de 1.000 mii lei pentru operațiunile de demoare a construcțiilor din vechea locație a SC TURSIB SA (Calea Dumbrăvii nr 133-135) a unei sume de 450 mii lei pentru angajarea în trimestrul IV 2017 a unui leasing operațional pentru 10 autobuze noi (cheltuieli cu chiriile) și 200 mii lei pentru serviciile de igineizare a autobuzelor din parcul societății’’, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința de joi.
Pentru anul 2017 lista de investiții cuprinde și amenajarea unei agenții de bilete în Centrul Istoric al Sibiului, investiție care de cifrează la aproximativ 100.000 de euro.

Ultima oră

Comentariul meu