Dezbaterea despre Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Sibiu avută loc joi 20 aprilie la Teatrul Gong este criticată în termeni extrem de duri de fostul candidat al PNL Sibiu pe listele de la Consilul Local, Ciprian Fulea. Liberalul crede că dezbaterea a fost mai mult o mascaradă pe principiul „Laudă-mă gura ca de accea îţi dau de mâncare”.
Reacție vehementă și chiar dură a liberalului Ciprian Fulea. Tânărul ce a candidat pe listele PNL-ului pentru Consiliul Local, a participat joi la dezbaterea publică a Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu, iar la final s-a arătat extrem de dezamăgit. Fulea a concluzionat că dezbaterea a fost mai mult una de fațadă iar în opinia sa ’’pe hârtie Sibiul merge înainte, în realitate, doar înapoi. Sibiul este GRI’’.
De altfel tânărul liberal a postat pe pagina sa de Facebook și o concluzie personală despre dezbaterea de joia trecută, concluzie ce o prezentăm în rândurile de mai jos.
Iată ce a scris Ciprian Fulea:
’’Aseară (n.r. – joi, 20 aprilie) am participat la dezbaterea publică a Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu (SIDU) desfaşurată într-un cadru elegant la Teatrul Gong.
Doar şampania a lipsit să mă simt ca la marile evenimente cu covor roşu.
Lumea bună şi-a făcut apariţia prefectul Sibiului, Lucian Radu, vicepreședintele Consiliului Județean, Helmuth Fleischer, cei doi viceprimari ai Sibiului, Corina Bokor și Răzvan Pop, mai mulți consilieri locali, directoarea ADI Eco Sibiu, Claudia Iordănescu, arhitectul șef al Sibiului, Corneliu Drăgan, președintele Camerei de comerț, industrie și agricultură, Ghoerghe Aldea, președintele Asociației județene de turism, Alin Chipăilă, prorectorul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, Mioara Boncuț, directorul Teatrului „Radu Stanca“, Constantin Chiriac, dar și președintele Ordinului arhitecților din România filiala Sibiu-Vâlcea, Alexandru Găvozdea. Moderator al discuțiilor a fost directorul Camerei de Comerț, Eugen Iordănescu.
Prezente au fost şi asociaţii, fundaţii şi ONG-uri.
De asemenea, presa a fost prezentă…dezbaterea putea începe şi a început printr-o scurtă prezentare:
Obiectivul strategic 1 – ne asumăm poziţia de lider regional al Zonei de Sud a Transilvaniei. Noi ne proclamăm lideri? În faţa cui? Din ce judeţe este constituită Zona de Sud a Transilvaniei?
Obiectivul strategic 2 – calitatea ridicată a vieţii din oraş atrage un capital uman competitiv. Calitatea ridicată a vieţii în raport cu cea de la Copşa?
“Disparităţile centru-periferie” nu se vor realiza nici în 2023, nici în 2032.
Obiectivul strategic 3 – buna guvernanţă stimulează implicarea continuă a comunităţii; “Suntem primii în România care avem ca punct strategic în SIDU buna guvernanţă care stimulează implicarea unităţii”. Mândru nevoie mare!!!
– calitatea ridicată a serviciilor este susţinută de un model de administraţie transparent şi eficient. Care transparenţă, care eficienţă? … când la CIC ţi se aruncă în scârbă o hârtie, o listă de acte şi pentru ce document eliberat aştepţi peste termenul legal.
Începe dezbaterea:
Câteva persoane mai în vârsta fac diverse propuneri şi sugestii, toţi finalizând discuţia cu “scuzaţi-mă că am deranjat”, şi “îmi pare rău că v-am deranjat”. Totul se notează, se ia la cunoştinţă.
Încep asociaţiile, ONG-urile, fundaţiile, la fel propuneri, idei, discursul lor începând prin a lăuda SIDU şi dezbaterea public, acelaşi răspuns se notează, “bună idee”.
În final, iau cuvântul mai mari directori şi preşedinţi enumeraţi mai sus. Încep adevăratele laude şi felicitări, ceva de neimaginat. Pe principiul: „Laudă-mă gura ca de accea îţi dau de mâncare”.
În concluzie, nici o dezbatere pe proiecte reale şi concrete, cu termene şi valoare, gen: centura Sud, parcări supra şi subterane, bază sportivă, co-finanţări Spital Judeţean, amenajare parc Sub Arini. Orice problemă legată de accesul în oraş, Zona Şelimbăr, Calea Cisnădiei sau Zona Turnişor, era aruncată în curtea primăriilor aferente şi a Consiliului Judeţean. Nici măcar discuţii pe teme minore cum ar fi: Zona Dioda, zone în reabilitare, de ce se folosesc între blocuri borduri de 50 de cm sau de ce nu se acţionează noaptea la lucrările de asfaltare, cel puţin pe arterele principale, aşa cum funcţionează Serviciul de Ridicări Auto, 24/24 ore.
La sfârşit, în marea familie a Sibiului, toată lumea se felicită, se îmbrăţişează, se pupă, ca după cel mai mare eveniment desfăşurat după revoluţie. Este şi normal, toţi aceşti oameni au depuse proiecte la Primăria Sibiu, pe Agenda Cultural-Sportivă sau sunt finanţaţi de Primăria Sibiu. Pe hârtie Sibiul merge înainte, în realitate, doar înapoi. Sibiul este GRI ! Doamna Primar, Astrid Fodor, vă felicit şi eu: Uraaaa!!! Uraaaaa!!! Uraaaaaa!!!’’ a scris Fulea pe Facebook. VEZI AICI înregistrarea dezbaterii ce a avut loc la Teatrul Gong. foto: Ciprian Fulea – Facebook.
Daca ai fost acolo, de ce nu ai ridicat tu problemele spre dezbatere? Inteligentule..