reacție oficială de la aeroport după acuzațiile șefului serviciului operațiuni sol. au demontat totul punct cu punct

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu vine cu precizări după ce Șeful Serviciului Operațiuni Sol a adus acuzații grave prin intermediul mass-media. Toate acuzațiile făcute de Ilie Răzvan Piticari inclusiv către DNA, Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor, sunt demontate punct cu punct de cei de la aeroport.

Șeful Serviciului Operațiuni Sol, Ilie Răvan Piticari de la Aeroportul Internațional Sibiu, este cercetat disciplinar de către comisiile de cercetare disciplinară din cadru instituției pentru fapte ce ar constitui abateri disciplinare. Acesta susține însă că motivele cercetării ar fi altele și a solicitat prezența presei. Ilie Răzvan Piticari, vrea ca presa să fie prezentă la dezbaterile din cadrul comisiilor de cercetare disciplinară din 26 și 27 aprilie. Șeful Serviciului Operațiuni Sol de la Aeroportul Internațional Sibiu este acuzat de mai multe neîndepliniri de sarcini și atribuții în ultimele luni și a fost solicitat să de explicații în cadrul a trei comisii de cercetare disciplinară. Ilie Răzvan Piticari crede că cercetarea disciplinară are legătură cu faptul că ar fi semnalat o serie de nereguli săvârșite în Aeroport către Ministerul Transporturilor, direcția Transport Aerian. Neregulile ar fi fost în perioada august 2016 – februarie 2017 în cadrul R.A. Aeroportul Internaţional Sibiu. Pentru că se consideră probabil cercetat pe nedrept, Șeful Serviciului Operațiuni Sol, vrea ca mass-media să fie prezentă la comisiile de cercetare disciplinară ce vor avea loc în data de 26 și respectiv 27 aprilie. Vezi AICI adresa făcută către Ministerul Transporturilor de către Ilie Răzvan Piticari.
CITEȘTE ȘI: Anchetă la Aeroport – Șeful Serviciului Operațiuni Sol este cercetat disciplinar și cheamă presa la comisii

Acuzații demontate de către conducerea Aeroportului
Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu, au remis către Ora de Sibiu un punct de vedere oficial vizavi de acuzațiile făcute de către Șeful Serviciului Operațiuni Sol, Ilie Răvan Piticari. Toate acuzațiile sunt negate de către conducerea Aeroportului.
Iată mai jos punctul de vedere oficial al Aeroportului Internațional Sibiu:
Având în vedere comunicarea electronică, transmisă către mass media în data de 20.04.2017 de către dl. Răzvan Ilie Piticari și pentru clarificarea susținerilor colegului nostru privind anumite aspecte ce țin de activitatea aeroportului desfăsurată în perioada august 2016 – februarie 2017, vă aducem la cunostință faptul că Regia a luat act de aspectele sesizate, acestea fiind supuse unei analize, în urma căreia nu au fost confirmate concluziile colegului nostru.
Astfel, în privința aplicării tarifelor de aeroport, aprobate prin HCJ Sibiu nr. 76/2016, a căror aplicabilitate era stabilită de la data de 01.09.2016 regia a demarat, ulterior aprobării, atât pașii procedurali necesari în vederea aplicării acestora, în conformitate cu Ordinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nr. 744/2011 pentru stabilirea condițiilor care pot fi asociate tarifelor de aeroport și a criteriilor care pot fi aplicate la diferențierea tarifelor de aeroport, cât și pe cei necesari modificării în consecință a contractelor de operare semnate cu operatorii aerieni. Ca urmare a acestor demersuri, începând cu luna septembrie a anului 2016 operatorii aerieni care au utilizat serviciile Aeroportului Internațional Sibiu au plătit contravaloarea acestora în conformitate cu tarifele publicate în Publicaţia de informare aeronautică AIP – România și cu contractele comerciale încheiate cu regia. Precizăm faptul că niciunul dintre operatorii aerieni care au beneficiat de serviciile aeroportuare pe aeroportul sibian nu au reclamat nereguli în modul în care tarifele aeroportuare au fost aplicate.
În ceea ce privește aspectele legate de siguranța pasagerilor și modul de funcționare al vehiculelor de intervenție în situații de urgență, facem precizarea că pe întreaga perioadă aflată în discuție a fost asigurată capacitatea necesară de intervenție specifică aeronavelor care operează în mod normal pe Aeroportul Internațional Sibiu, funcționarea vehiculului în cauză fiind asigurată la capacitate maximă, fapt confirmat inclusiv de firma care asigură mentenanța acestor autospeciale și care este acreditată în acest sens de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Precizăm de asemenea că autospeciala în cauză a fost folosită în cadrul evenimentului de deschidere a bazei de operare WizzAir, pentru salutul cu apă realizat cu tunul din dotare.

Ultima oră

Comentariul meu