video foto – iarnă autentică la sibiu. în păltiniș și bâlea lac ninge ca în povești

Dacă ați puns în cutii ghetele de iarnă și ați ascuns mănușile și gecile mai groase, ar fi bine să le căutați. În Sibiu ninge încă de miercuri seară, iar la Păltiniș și Bâlea Lac peisajul este unul autentic pentru sezonul rece.

Iarna s-a (re)instalat peste tot județul și cu preponderență în zonele montane. Pe drumul spre Păltiniș se circulă în condiții optime, chiar dacă pe alocuri mai sunt și porțiuni acoperite de zăpadă. În stațiune stratul de omăt este unul destul de consistent.video foto – iarnă autentică la sibiu. în păltiniș și bâlea lac ninge ca în povești La ora 9.00 acesta măsura peste 11 centimetri, conform ANM, lucru ce se poate vedea și din fotografii. Atât la Arena Platoș cât și pe platoul de pe pârtia Oncești, zăpada s-a așternut și grosimea crește pentru că ninge în continuare.video foto – iarnă autentică la sibiu. în păltiniș și bâlea lac ninge ca în povești
La Bâlea Lac lucrurile stau la fel, cu diferența că aici zăpada măsoară 153 de centimetri și încă mai ninge, lucru ce se observă și în imaginile live de mai jos.

YouTube video

Lapoviță și ninsoare în Sibiu
De miercuri seară ninge și la Sibiu, iar zăpada s-a așternut pe case și pe zonele verzi din oraș. Din fericire nu s-a depus și pe carosabil, joi dimineață traficul rutier nefiind perturbat de ninsori. În țară însă sunt probleme.
Circulaţia feroviară pe magistrala 400, între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, oprită în cursul dimineţii după ce un copac a căzut peste linia ferată din cauza vântului puternic, a fost reluată. În judeţul Suceava, din cauza zăpezii de aproximativ cinci centimetri, a fost restricţionat traficul maşinilor de peste 7,5 tone pe DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, iar în judeţul Maramureş, circulaţia este oprită pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci doborâţi de vânt pe şosea..Portul Midia a fost redeschis.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu