sâmbătă se ține la sibiu etapa locală din campionatul național de catan

În weekend are loc Campionatul național de Catan, etapa locala Sibiu. Mai exact aceasta are loc pe data de 22 aprilie într-o locație de pe Soseaua Alba Iulia numărul șase.

Scopul campionatului este atragerea şi încurajarea tinerilor şi adulţilor din întreaga Românie pasionaţi de jocurile de societate prin premierea şi aprecierea pasiunii lor pentru aceste jocuri educative şi recreative, crearea unei tradiţii şi a unei autorităţi de referinţă într-un domeniu aflat la început în România.
Competiţia oferă posibilitatea tuturor tinerilor şi adulţilor din România, – indiferent de apartenenţă etnică, religioasă sau socială – să îşi dezvolte personalitatea şi spiritul competiţional, să cunoască alţi tineri, să interacţioneze cu ei, să concureze în spiritul fair-play-ului şi să beneficieze de aprecierea naţională.
La etapele Campionatului de Catan poate participa orice persoană fizică cu varsta peste 8 ani. Persoanele sub 14 ani pot participa numai cu însoţitori adulţi. O persoană poate să participe într-un an calendaristic numai o dată la o etapă a concursului indiferent de localitate.
La Campionatul Naţional de Catan 2017 se vor califica primii clasați la etapa locală în proporție de 20% din numărul total al participanţilor la respectiva etapă.
Câştigătorul Capionatului National de Catan va reprezenta România la Campionatul Mondial/European de Catan din anul 2018.
Catan este un joc de masă apărut în 1995, creat de Klaus Teuber, în care jucătorii devin colonisti, fiecare încercând să construiască și să dezvolte așezări și orașe cât mai profitabile.
Sunt construite aşezări, drumuri, apoi orașe. Materiile prime ajung de la sate la oraşe prin intermediul comerţului. Uneori există lut din abundenţă, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităţi pentru tine şi pentru ceilalţi colonişti. În curând va fi aglomeraţie pe Catan iar competiţia pentru terenuri, materii prime şi putere se intensifica. Jucătorii sunt recompensați cu puncte odată cu dezvoltarea propriilor orașe. Primul care ajunge la un anumit număr de puncte este câștigătorul.

Ultima oră

Comentariul meu