gușterița curată, o invitație la o acțiune de ecologizare susținută de locatarii cartierului

Sâmbătă, 22 aprilie de la ora 11.00, va avea loc evenimentul Gușterița curată: acțiune de ecologizare a cartierului Gușterița din Sibiu, organizată independent, de către locatarii acestuia.

Cartierul Gușterița, vechi de peste șapte secole, este invadat, la propriu, de deșeuri menajere și nu numai, în special în zona râului Cibin și drumul către adapostul de câini. Ambalaje de plastic, obiecte din materiale textile, piese de mobilier sau deșeuri menajere și-au găsit locul în preajma râului. Activitatea de gestionare a deșeurilor din zona amintită lasă de dorit, astfel încât colectarea, reciclarea sau depozitarea deșeurilor sunt incorect realizate de către cei care locuiesc în zonă. Zona în care se va desfășura evenimentul vizează malurile râului Cibin de pe lânga podul de la intrarea în cartierul Gușterița.

Acțiune independentă, organizată de locatarii Gușteriței
Inițiatorii evenimentului, un grup de tineri locatari ai Gușteriței, vor organiza această acțiune de ecologizare cu ajutorul voluntarilor și al persoanelor interesate să dea un exemplu civic de implicare și responsabilizare. Evenimentul este promovat în social media și peste 40 de persoane și-au confirmat deja prezența. Obiectivul este ecologizarea zonei din jurul râului Cibin, prin strângerea deșeurilor care se află momentan în zonă.

Peste 200 de saci menajeri pregătiți de acțiune
Voluntarii vor avea asigurați sacii de gunoi şi mănuşile de protecţie. Evenimentul beneficiază de sprijinul companiei SOMA, care pune la dispoziția voluntarilor sacii menajeri. De asemenea, compania va implica angajați care să susțină colectarea deșeurilor și va asigura transportul acestora până la cea mai apropiată groapă de gunoi.

Ultima oră

Comentariul meu