adevărul despre regele mihai. filmul care trebuie văzut

Anatomia unui capitol esenţial din istoria României, va fi prezentată într-o proiecție de film, joi, 20 aprilie, de la orele 20:00, la Astra Film Cinema în Piața Mică nr.11 din Sibiu.

Istoria poate lua multe forme şi multe dintre ele nu sunt exacte, ca în cazul Regelui Mihai I al României, a cărui poveste adevărată a fost denaturată de propaganda comunistă.
Astra Film Cinema propune o proiecție eveniment a documentarului Războiul Regelui (regia: Trevor Poots) joi, 20 aprilie, de la ora 19:00. Filmul este anatomia unui capitol esenţial din istoria României, care scoate la lumină adevărul despre regele Mihai şi deciziile sale politice care au salvat ţara din pragul colapsului şi care au contribuit la soarta celui de-al Doilea Război Mondial.
Cu ajutorul imaginilor de arhivă şi al unei serii de interviuri cu istorici, cercetători şi chiar cu regele însuși, descoperim o faţetă a istoriei României despre care mulţi poate nu ştiu. Adevărul istoric este dezvăluit şi aflăm despre lupta Regelui pentru un echilibru între politica internă şi politica externă în vremuri tulburi, Al Doilea Război Mondial fiind în plină desfăşurare.
Mai aflăm despre felul în care Regele a continuat să lupte pentru ţara lui iubită, România, chiar şi din exil. Faptele reale şi mărturia personală a Regelui ne vor ajuta să ne reconsiderăm perspectiva asupra istoriei României şi a vieţii lui Mihai I al României.
Războiul Regelui este cel mai complex demers efectuat de o echipă care include atât istorici consacrați, cât și profesioniști din domeniului filmului, pentru restabilirea adevărului istoric al rolului jucat în istoria acestei ţări de Casa Regală a României. Filmul a fost difuzat de History Chnanel și a primit un rating de 9,5 din 10.
Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Foto:arhivă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pentru noi rămâne un neamț străin cu ordinul lui Stalin pentru înaltă lui trădare de la 23 August unde armata română a fost măcelărită.Mihai I germanul sau Iliescu tiganul bolșevic aceeași mizerie.