avaria la rețeaua electrică din perimetrul vasile milea - luptei - rahovei - mihai viteazu, remediată în jurul orei 18.30

Avarie importantă la rețeaua de alimentare cu energie electrică apariținând SC Electrica SA. Astfel peste 3.000 de locuitorii din zona bulevardul Vasile Milea – strada Luptei – str. Rahovei – bulevardul Mihai Viteazu parțial sunt afectați. Se estimează că problema va fi remediată în jurul orei 17.00.

UPDATE – Situația a revenit la normal
Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în jurul orei 18.30, la mai bine de 14 ore de la apariția ei. Informația a fost confirmată oficial de către municipalitatea sibiană.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Această avarie a rețelei de electricitate a survenit în dimineața zilei de 17 aprilie, în jurul orei 4 și afectează în prezent aproximativ 3000 de gospodării din zona delimitată de bulevardul Vasile Milea – strada Luptei – str. Rahovei – bulevardul Mihai Viteazu parțial, incluzând zona marilor magazine de la ieșirea din Sibiu.
În contextul amplorii defecțiunii, primarul Astrid Fodor a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sibiu, în baza HG 577/ 2016 care prevede această procedură în cazul eșecului rețelelor de utilități. În cadrul ședinței, reprezentantul SC Electrica, proprietarul rețelei avariate, a precizat stadiul lucrărilor de remediere și a estimat reluarea alimentării cu energie electrică la ora 17, în cursul zilei de luni, 17 aprilie.
SC Electrica a precizat că avaria a fost cauzată de defecțiunea a două cabluri – unul în zona bulevardului Mihai Viteazu și unul în zona străzii Semaforului. Poliția Locală Sibiu a sprijinit aceste acțiuni prin ridicarea mașinilor parcate în zonele de intervenție și prin dirijarea traficului acolo unde semafoarele nu funcționau.

Ultima oră