video – sabin luca: ’’la muzeul național brukenthal, 10-15 angajați au primit amenințări’'

Directorul Muzeului Național Brukenthal, a vorbit marți despre scrisoarea publică prin care echipa managerială a instituției cer oprirea unei presupuse campanii împotriva instituției care împlinește 200 de ani de existență. Sabin Adrian Luca spune că nu a știut de inițiativă și mai mult a afirmat că mai mulți angajați ai muzeului au primit amenințări în ultima vreme.

Pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Național Brukenthal a fost publicată o scrisoare publică semnată de nouă persoane cu funcții de conducere sau angajați ai instituției. Aceștia cer public să fie oprită ’’campania Anti-Brukenthal’’, care ar afecta imaginea instituției. Mai mult cei de la Muzeu au făcut miercuri o conferință de presă, care în realitate a fost mai mult o ’’recitare’’ a scrisorii de către purtătorul de cuvânt al instituției, restul semnatarilor și chiar și directorul Sabin Luca, nebinevoind să vină în fața presei.
Cei de la Muzeul Național Brukenthal spun că se confruntă, din momentul începerii pregătirilor pentru bicentenar, cu o campanie orientată spre deteriorarea imaginii sale publice. În scrisoarea publică se mai spune că ’’lansată din interiorul instituției prin protestele de stradă, reclamațiile și acționarea în justiție a muzeului de către contabilul șef Mariana Aurore Rădulescu, această campanie privește în special denigrarea managerului Sabin Adrian Luca’’. Vedeți AICI toată scrisoarea și înregistrarea conferinței de presă.

Sabin Luca spune că deocamdată tace
Reporterul Ora de Sibiu l-a abordat pe Sabin Luca după un vernisaj avut loc tot miercuri. Șeful Muzeului Brukenthal a atacat-o pentru început voalat și apoi direct, pe Mariana Aurore Rădulescu, contabil șef al instituție, cea cu care se află de altfel într-un conflict ce se tranșează actualmente prin sălile de judecată. Luca a vorbit în termeni elogioși despre echipa managerială de la Brukenthal. ’’Echipa managerială are tot dreptul să aibă un punct de vedere. Eu sunt obligat să respect legea. Lega spune că atunci când ești atacat trebuie să aștepți ca instanțele să lămurească problemele. Ele sunt în curs de judecare. (..) Nu vreau să amestec lucrurile. (..) Eu dacă m-aș pronunța în presă ar ieși un scandal cum toată lumea așteaptă probabil. (..) Nu vreau să rămânem în istorie ca oameni care nu am fost în stare să punem lucrurile la punct, moral, firesc și fără scandal. E drept că nu îmi convine ca om, dar vreau, nu vreau, trebuie să mă supun. (..) Cândva o să dezvălui niște lucruri. (..) Eu sunt în mijlocul tuturor intereselor. (..) Asta e viața. (..) Echipa managerială a acestui muzeu este exemplară. Am încredere în cei de acolo’’, a afirmat acesta.

Amenințări la adresa angajaților
Sabin Luca nu s-a oprit aici. Rugat să comenteze dacă inițiativa unei scrisori publice este una potrivită, Directorul Muzeului Național Brukenthal a spus printre altele că această campanie de denigrare este una bine organizată. Mai mult se pare că angajați ai muzeului din Piața Mare ar fi primit și amenințări. ’’Este o inițiativă a echipei mele. (..) Toate deciziile acestor oameni sunt echilibrate. (..) Adevăr absolut nu există. (..) La Muzeul Național Brukenthal de un timp au apărut la adresa a 10-15 oameni, amenințări. (..) E ceva organizat și în firea lucrurilor de azi. (..) Asta e…’’, a mai spus Luca. Urmăriți înregistrarea declarației mai jos.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu