trei tineri din sibiu reținuți de diicot pentru trafic de droguri. le vindeau și în cluburile din oraș
FOTO - Arhivă

Procurorii DIICOT Sibiu au reținut trei tineri cu vârste de 20, 23 și 35 de ani în urma unor percheziții avute loc luni. Aceștia sunt suspectați de trafic de droguri de mare risc, la descinderi fiind găsite stupefiante pregătite pentru vânzare. Prețul pe piață varia între 20 și 70 de lei per gram.

La data de 10 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au efectuat percheziíi la domiciliile a trei sibieni, cu vârste de 20, 23, respectiv 35 de ani.
În urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe plicuri și capsule conținând substanţe vegetale amabalate în pungi transparente din plastic şi substanţe pulverulente, despre care sunt indicii că reprezintă substanţe cu efect psihoactiv.

Expediau droguri în toată țara. Prin curier
’’Din cercetările efectuate în cauză, s-a reţinut că în perioada 2014-2017, inculpaţii N.I.M. şi I.A. au achiziţionat substanţe cu efecte psihoactive, en-gros, de la diferiţi funizori din ţară, care le erau livrate prin servicii de coletărie rapidă, fiind disimulate în diferite colete, expediate pe numele acestora sau a unor persoane fictive. Ulterior, aceştia ambalau substanţele în pliculeţe de tip zip-lock de circa 1 gram (uneori le amestecau cu medicamente uşoare), pe care le comercializau (cu preţuri cuprinse între 20-70 lei) unor persoane din cercul propriu de consumatori. Totodată, inculpaţii N.I.M. şi I.A. comercializau pe raza municipiului Sibiu, droguri de mare risc, respectiv comprimate de ecstasy ce erau procurate de pe diverse site-uri de profil care funcționează în Darknet, ulterior drogurile fiind vândute direct de la locuinţa lor, dar şi prin diverse cluburi din municipiul Sibiu, cu sume între 70 şi 80 lei pentru un comprimat. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul M. C. N. se aproviziona de la inculpaţii N.I.M. şi I.A. cu droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care ulterior le comercializa mai departe consumatorilor din cercul său de prieteni, sau le oferea acestora spre consum’’, se arată în comunicatul DIICOT.

Reținuți pentru 24 de ore
N.I.M., I.A. şi M.C.N., au fost reținuți 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, instanța a emis pe numele fiecăruia mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, respectiv efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu