video foto - ziua romilor în piața mică. mai slab ca în anii trecuți

În acest weekend, la Sibiu a fost sărbătorită Ziua Internațională a rromilor și în Piața Mică. Mai mulți rromi au venit cu tarabe într-un târg dedicat zilei lor, dar nu ca în alți ani. Au fost puțini comercianți și cu produse cumpărate de la producători. Mai exact, târgul a fost un „kitsch”.

De obicei rromi petreceau cu mare alai de ziua dedicată lor la Sibiu. Anul acesta au fost doar câțiva comercianți cu porțelanuri, blănuri, jucării, bijuterii și dulciuri. Din cauza vremii, care nu a fost tocmai plăcută, nici foarte mulți oameni nu au mers în târgul din Piața Mică. Comercianții s-au plâns că vânzările au fost slabe și că ,,nu mai vrea nimeni să cumpere.”

O doamnă aflată în trecere prin Piața Mică  ne spune că nici măcar nu știa că este un târg pentru Ziua Internațională a Rromilor.“Acesta este târg pentru Ziua internațională a Romilor? Nu mi-am dat seama, chiar nu am văzut nimic legat de romi cum ar fi fuste, sau cazane ca de obicei. Nu aș fi știut dacă nu îmi spuneați dumneavoastră.”, explică doamna Margareta.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu