video foto – slujbă emoționantă de florii la catedrala mitropolitană. mesajul mitropolitului ardealului către toți credincioșii

Catedrala Mitropolitană din Sibiu a fost neîncăpătoare în duminica Floriilor. Peste 1.000 de credincioși au participat la slujba la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, cel care a transmis și un mesaj enoriașilor cu această ocazie.

Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost plină de credincioși în Duminica Floriilor, când Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi în care s-au aflat cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitori ai locașului de cult. Credincioșii au luat ramuri de salcie binecuvântate de IPS Mitropolit Laurențiu, pe care le-au dus la casele lor pentru a primi binecuvântare și har.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, condusă de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.video foto – slujbă emoționantă de florii la catedrala mitropolitană. mesajul mitropolitului ardealului către toți credincioșiiÎn cadrul Sfintei Liturghii ierodiaconul Iacob Gândilă de la Mănăstirea Sădinca, județul Sibiu, a fost hirotonit ieromonah, iar teologul Marian Păvălașcu a fost hirotonit diacon.
Foarte mulți credincioși prezenți la Sfânta Liturghie s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Smerenia Împăratului
În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre semnificațiile duhovnicești ale marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim. De asemenea, ierarhul le-a explicat celor prezenți că odată cu această zi de sărbătoare se prevestește Învierea Domnului și se intră în Săptămâna Sfintelor Pătimiri.video foto – slujbă emoționantă de florii la catedrala mitropolitană. mesajul mitropolitului ardealului către toți credincioșii„Din Betania până la Ierusalim s-a făcut un pelerinaj, o ceremonie, așa cum s-a făcut ieri în toate orașele din țară. Au venit mulți să-L vadă pe Mântuitorul Iisus Hristos, Care s-a supus voii Tatălui. Este o dăruire totală Tatălui, dar ca om a împlinit acum toate cele prevestite de prooroci. A ales cel mai umil animal pe care să intre în Ierusalim, un mânz al asinei. Venirea Sa smerită totală pe lume a cuprins în dragostea Sa și răscumpărarea pe care o va împlini pentru toți oamenii, inclusiv pentru cei din cea mai joasă condiție umană. Reacția mulțimilor a fost pe măsura măreției Celui care intra în Ierusalim, Împăratul Cerului. Au luat ramuri de finic și le-a pus pe drum împreună cu hainele lor și au strigat așa cum numai lui Dumnezeu se cuvine: „Osana, Fiul lui David. Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului”. Acest lucru s-a făcut tocmai ca să se împlinească profețiile Vechiului Testament”, a subliniat ierahul.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu