FOTO - Pompierii sibieni în misiune la lăcașurile de cult din Sibiu de Florii

Aproape 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu sunt pregătiți să intervină, astăzi, în sprijinul cetățenilor, în situații de urgență, principalele priorități fiind acordarea ajutorului medical de urgență și stingerea incendiilor.

Având în vedere faptul că, în această perioadă, un număr foarte mare de cetățeni pășesc pragul bisericilor, acțiunile inspectorilor de prevenire se derulează cu precădere la unitățile de cult. Misiunile au început sâmbătă, 08 aprilie a.c., în localitățile Sibiu, Orlat și Nocrich şi se vor încheia în Noaptea de Înviere, când pompierii vor fi prezenţi în multe dintre bisericile şi mănăstirile din judeţul Sibiu, acolo unde va fi afluenţă mare de persoane şi riscul de izbucnire a unui incendiu va fi mai ridicat.
Aceste acţiuni se desfăşoară cu scopul de a verifica dacă sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor, urmărindu-se starea căilor de acces şi evacuare, existenţa dotării cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor şi starea acestora, sistemele de încălzire locală, instalaţiile electrice şi modul lor de exploatare. Preoţii şi personalul neclerical sunt instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.
Echipajele de salvatori din subunitățile operative au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 36 misiuni de recunoaștere la lăcașurile de cult din județul Sibiu, acțiunile specifice de recunoaștere continuând astăzi, dar și în zilele următoare pentru identificarea și verificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.FOTO - Pompierii sibieni în misiune la lăcașurile de cult din Sibiu de Florii
Inspectoratul pentru situații de urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu desfășoară permanent activități preventive, în scopul reducerii și limitării evenimentelor nedorite, respectiv educării și pregătirii populației asupra măsurilor și modului de comportare specifice tipurilor de riscuri.

Ultima oră

Comentariul meu