noutăți cu suprize plăcute în 2017 la cnm astra și wi-fi gratis peste tot pentru toată lumea

În cadrul unei conferințe de presă, managerul general al muzeului Astra a spus că va încerca să acopere și cealaltă jumătate a muzeului cu Internet,  și o să continue și cu amenajarea mai multor locuri de popas pentru vizitatori, în acest an.

Potrivit managerului general Muzeul Astra își începe anul cu câteva activități finanțate prin proiectul care încă nu s-a finalizat și anume „Patrimoniu deschis”. Anul acesta sunt vizate mai multe modificări care propun un nou concept de abordare a patrimoniului, punând astfel Sibiul pe harta celor mai inovatoare muzee din ţară şi din străinătate. Managerul Complexului Național Muzeal Astra spune într-o conferință de presă că în acest an vizează amenajarea mai multor locuri de popas pentru doritori și extinderea cu internet și pentru cealaltă parte a muzeului care nu dispune de wi-fi gratuit.

noutăți cu suprize plăcute în 2017 la cnm astra și wi-fi gratis peste tot pentru toată lumea

Locuri de popas pentru toată lumea 

Managerul general al muzeului dorește „înmulțirea” locurilor de popas pentru vizitatori. „(…) Vrem să amenajăm și mai multe locuri de popas, unde oamenii să se recreeze, să citească. Poate vor să își și scrie articolele, iar acum nu va mai fi o problemă Internetul”, a spus Ciprian Anghel Ștefan.

Managerul CNM Astra „bate cu pumnul în masă” și spune „wi-f gratis peste tot”

noutăți cu suprize plăcute în 2017 la cnm astra și wi-fi gratis peste tot pentru toată lumea

Deocamdată doar zona cuprinsă între lac și limita cu Grădina Zoologică, unde se află Târgul de Țară, Poiana Polovragi, Sectorul Textile, Sectorul Olărit și zona Etno Tehno Parc avea internet gratuit. „Accesul gratuit la Internet este menit să îmbogățească experiența vizitatorilor, care au la dispoziție informații despre monumente prin intermediul codurilor QR existente. De asemenea, Wi-fi permite accesul la numeroase resurse online, prin intermediul cărora turiștii își pot gestiona mai ușor programul de vacanță, traseele pe care vor să le parcurgă, rezervările la hotel”, mai spune Ciprian Ştefan, managerul general al CNM ASTRA.

„Nu atinge!” s-a încheiat

Potrivit directorului adjunct al Muzeului ASTRA, la Sibiu în acest an va dispărea conceptul de a nu atinge exponatele. oamenii care vor vizita muzeul în aer liber, pot să se bucure de întreaga experiență și pot intra în contact cu diferitele obiecte care fac acum parte din patrimoniul nostru. „Deja prin cele trei monumente pe care le-am realizat, am accesibilizat muzeul așa cum niciun muzeu din România nu a reușit până acum. Ba chiar aș îndrăzni să spun că la nivel internațional nu există așa ceva. Noi am eliminat acel „NU ATINGE” pe care toți vizitatorii îl înțeleg ca fiind implicit. Aceste interdicții au fost duse la extrem în toate muzeele. Desigur, acele obiecte de patrimoniu, obiecte valoroase care ar putea fi distruse sau care ar putea să fie deteriorate, nu vor fi accesibile publicului nici la noi. Am dorit totuși să oferim vizitatorilor a alternativă, să aducem obiecte similare pe care să le poată atinge și manevra, astfel încât acea posibilitate de trăire în satul tradițional să poată să fie redată în muzeul nostru”, a explicat Ovidiu Baron.

noutăți cu suprize plăcute în 2017 la cnm astra și wi-fi gratis peste tot pentru toată lumea

Mai mulți vizitatori decât anul trecut

La începutul acestui an, Muzeul în aer liber a înregistrat o creștere majoră a numărului de vizitatori, față de anul trecut în aceeași perioadă. În anul 2016 CNM ASTRA a avut circa 528.000 de vizitatori, dintre care peste 400.000 au fost doar în Muzeul în Aer Liber .„De când a început vremea să fie mai prietenoasă, numărul de vizitatori este cu câtva mii mai mare decât anul trecut, în aceeași perioadă. Noi dorim să le transmitem un mesaj sibienilor și celor din comunele limitrofe că se fac abonamente la muzeu, și în abonament nu este inclusă doar vizitarea, ci și participarea la evenimentele pe care noi le avem în muzeu” spune Ciprian Anghel Ștefan.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică