festivalul “25 de ore de teatru non-stop” nu se mai ține în luna mai și se mută în toamnă

Ediția a șaptea a festivalului “25 de ore de teatru non-stop” va avea loc la Sibiu, în 9-10 septembrie 2017. Chiar dacă nu o spun direct, schimbarea de dată are loc datorită faptului că evenimentul nu ar fi prins o finanțare pe Agenda Culturală, datorită decalajului produs de aprobarea târzie a bugetului de stat.

Primele șase ediții ale festivalului s-au desfășurat primăvara, sub sloganul “Respiră.Teatru”. Acțiunea este dedicată teatrului tânăr, independent și este organizată încă de la început, din anul 2011, de Asociația Culturală BIS (BIS Teatru).
Organizatorii afirmă că din rațiuni obiective care țin de bugetul proiectului, în urma unor analize atente și a unor feed-back-uri diverse, echipa proiectului a hotărât să mute festivalul în toamnă, în luna septembrie. Festivalul fusese anunțat pentru week-endul 13-14 mai 2017. “Vom redimensiona festivalul, iar în săptămâna ulterioară maratonului vom organiza evenimente-ecou seară de seară. Va fi o ediție memorabilă. La început de septembrie, publicul își dorește să revină în sălile de spectacol. Iar noi îi vom oferi producții noi ale teatrului independent, majoritatea pe texte contemporane românești”, spune Bogdan Sărătean, director al festivalului.

Ultima oră

Comentariul meu