începe unul dintre cele mai frumoase concursuri adresate elevilor din sibiu

Marți, 4 aprilie, începe olimpiada de „Meșteșuguri artistice tradiționale”, ediţia a XXII-a, faza judeţeană, unde, vor participa 133 de elevi, din 31 de școli, din județul Sibiu. Evenimentul se va desfășura până joi, 6 aprilie, zi de zi între orele 09:30 – 15:00 la Biblioteca Judeţeană ASTRA, corpul B, etajul 5.

Pentru această întrecere s-au înscris 133 elevi din 31 de şcoli, licee, cluburi şi ateliere particulare din 14 localități din județul Sibiu. Aceștia vor concura la următoarele secțiuni: ţesut la razboi orizontal; ţesut la razboi vertical; cusut; confecţionat port popular; dantela cu suveica; confecționat podoabe; confecționat opinci; împletit; arta decorativa; pictat icoane pe sticla; pictat icoane pe lemn; pictura naiva; prelucrare artistica a lemnului; sculptura lemn; sculptat icoane de vatra; pirogravura; xilogravura; metaloplastie; mobilier pictat; pictat linguri pe lemn; modelat ceramică; olărit; confecţionat măşti.
Câștigătorii locului I la fiecare meșteșug, vor participa la faza națională a Olimpiadei care va avea loc între 25 și 30 iulie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este o întrecere educativă care urmăreşte conştientizarea şcolarilor asupra valorilor civilizaţiei populare româneşti. Ediția din acest an beneficiază de o finanțare în valoare de 50.000 lei din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Foto: arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu