superbă victorie pentru csu, iar galeria sibiului are un nou refren favorit: ’’peste u!’’

În fața unei săli plină la refuz Sibiul a reușit probabil cel mai bun meci de până acum în campionat și s-a impus meritat în fața liderului U Cluj. CSU a reînviat după pauză ca pasărea Phoenix și a învins cu 75-67 (20-23, 13-15, 18-14, 24-15), iar galeria a scandat alături de Dan Fleșeriu la final, un nou refen: ’’Peste U’’.

Meci așa cum ne-am dori să vedem în fiecare weekend dacă se poate la Sibiu. CSU a jucat cu locul trei pe masă și cu gândul și la un eventual loc doi, cu cea mai bună echipă din campionat. În Sala Transilvania a venit U Cluj, grupare care ne-a bătut pe unde ne-a prins în ultimele meciuri. Asta însă până duminică pentru că blestemul s-a rupt în sfârșit, iar Hardy&co au zâmbit pentru prima oară după un derby de Ardeal în actualul sezon.
Soarele nu a ieșit însă chiar din primul minut pe cerul Sibiului. Clujul a veni cu aceeiași nori negri și i-a ținut sus cel puțin jumătate din meci. Oaspeții au dominat lupta pe parchet în primele 20 de minute, iar la pauza mare scorul a fost de 33-38. A venit însă partea a II-a, una total diferită. Conștienți că U Cluj poate fi învinsă astăzi și o victorie ne-ar asigura locul trei înainte de play off, baschetaliștii lui Fleșeriu au jucat mai agresiv și le-a ieșit. Apărarea a funcționat excelent, iar sub panoul advers eficacitatea a fost și ea foarte bună, grație jocului bun al lui Davis, Hardy și Lalovic.
Clujenii s-au precipitat și pe final de meci au încercat să revină în joc. Silvășan a fost eliminat de pe banca tehnică pentru proteste, dar asta nu i-a impresionat nici măcar pe jucătorii lui. S-a terminat 75-67, iar galeria a inventat un nou refren: ’’PESTE U!’’. Sperăm să îl mai auzim cel puțin odată intonat aici în sala Transilvania.
Urmează acum ultima confruntare dinainte de play-off cu campioana CSM Oradea. O victorie a Sibiului asociată cu o înfrângere a Stelei la Cluj, ne-ar aduce pe locul doi și o confruntare cu BC Mureș Tg. Mureș în play-off. Meciul e miercuri de la 19.45 și ar fi frumos să fie tot ca duminică seară: cu casa închisă și un nou succes.

CSU:
Hardy 17, Popescu 14, Lalovic 12, Mijajlovic 5, Dragoste 2, Cooper 6, Davis 19.

U:
Dykes 13, Moldoveanu 13, Barro 5, Adamovic 15, Kuti 2, Pustozvonov 2, Torok 15, Kariniauskas 2.

Fleșeriu în culmea fericirii
Antrenorul Dan Fleșeriu a fost mulțumit de victorie și mai ales e evoluția echipei sale în ultimele două sferturi. Urmăriți mai jos declarațiile.

Silvășan supărat pe arbitrii
Mihai Silvășan a spus după meci că a protestat vehement datorită unei decizii a arbitrilor care nu ar fi sancționat un fault la o aruncare de trei puncte a lui Moldoveanu. Chiar și așa antrenorul lui U Cluj spune că victoria Sibiului a fost meritată. Urmăriți declarațiile mai jos.

foto: CSU Sibiu – Pagina Oficială de Facebook

Ultima oră

Comentariul meu