video – procese pe bandă rulantă împotriva sibienilor care cresc ilegal animale în oraș

Nu mai puțin de 30 de sibieni au fost amendați în anul 2016 pentru că au încălcat interdicția prin care nu este permis ca pe teritoriul municipiului reședință de județ să fie crescute animale. Cei care nu s-au conformat au fost dați în judecată de către Primărie.

Pentru unii locuitori din Sibiu deciziile Consiliului Local par să fie valabile doar în teorie, atunci când vine vorba de interzicerea creșterii animalelor precum bovine, ovine sau porci. Și municipalitatea prin vocea primarului Fodor recunoaște că sunt foarte mulți oameni din oraș care nu se supun deciziilor Consiliului Local. Se pare însă că nici amenzile nu îi mai sperie pe aceștia. ’’Sibienii trebuie să afle cum stau lucrurile cu acești oameni care cresc animale și se plimbă uneori nestingherite prin oraș. Ca să afle toată lumea îl rog pe domnul Aldea de la Poliția Locală să explice aceste lucruri’’, a spus primarul Astrid Fodor în ședința de Consiliu Local de joi.

Zeci de amenzi fără efect
Motivul pentru care s-a ajuns la procese în justiție este simplu. Numai în anul 2016 un număr de 30 de cetățeni au fost amendați de către Poliția Locală pentru încălcarea acestei interdicții. Șeful Poliției Locale spune că în luna martie au fost verificate toate cele 30 de persoane ce au fost amendate în cursul anului 2016, pentru a verifica măsurile dispuse prin cele 68 de procese verbale de contraventie cu suma totală de 17.650 lei. Doar 11 dintre ele nu s-au conformat, astfel încât pentru acestea s-a dispus sesizarea instanței de judecată.

imaginea cu oile care traversau șoseaua alba iulia a devenit virală pe internet în toamna anului trecut
Imaginea cu oile care traversau Șoseaua Alba Iulia a devenit VIRALĂ pe internet în toamna anului trecut

’’În Zăvoi există o persoană care crește animale foarte multe. S-au aplicat mai multe amenzi, iar în ultimă instanță l-am dat în judecată. Toată luna martie am identificat toți proprietarii de animale din municipiul Sibiu și pe toți aceștia i-am dat în judecată. Aceasta este soluția găsită pentru că altfel nu se mai poate. Ne judecăm cu ei’’, a explicat șeful poliției locale din Sibiu.
Chiar și așa primarul Astrid Fodor spune că și în instanță lucrurile durează foarte mult. ’’Ne judecăm de luni de zile. Am dus dovezi clare în instanță cu filmări cum se plimbă acele animale prin Sibiu. (..) Suntem într-o situație ca într-un teatru absurd..’’, a mai spus Fodor.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu