video – daniela cîmpean a răbufnit după trădarea fdgr-ului în ședința de joi de la cj sibiu

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a reacționat joi seară pe pagina sa de Facebook după ce FDGR a votat pe mână cu PSD în ședința Consiliului Județean, legat de proiectul depozitării deșeurilor din Alba în județul nostru.

Vădit deranjată de faptul că FDGR-ul a trădat alianța cu PNL în Consiliu Județean și a făcut front comun cu PSD-ul în privința proiectului ce prevedea aprobarea încheierii Contractului între Consiliul Județean Alba, ADI Saluris Alba și ADI ECO Sibiu, precum și mandatarea directorului executiv al ADI ECO Sibiu în vederea semnării contractului, Daniela Cîmpean a ținut să facă mai multe precizări pe Pagina sa de Facebook. Președintele Consiliului Județean și-a exprimat dezamăgirea față de votul dat de consilieri și mai ales față de faptul că cei ce ar fi trebuit să susțină acest proiect, au ales calea mai simplă de a îl respinge. ’’Dacă nu vom înțelege că obligația noastră, a aleșilor, este exclusiv de a avea în vedere la luarea deciziilor doar interesul comunităților pe care le reprezentăm și dacă nu vom avea buna credință să putem recunoaște că lucruri bune pot fi propuse și de oameni care nu au culoarea noastră politică, indiferent de costurile politice pe care le-am putea avea, înseamnă că ne-am bătut joc de șansa pe care am avut- o să schimbăm ce nu funcționează, să facem un viitor mai bun pentru copiii noștri. Astăzi (n.r. – joi), în consiliul județean, cu 16 abțineri din partea FDGR și PSD, 2 voturi împotrivă din partea PSD și 12 voturi pentru din partea PNL, consilierii județeni au respins convenția care oferea cetățenilor județului Sibiu o marjă de siguranță în cazul în care Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu dă acord favorabil pentru depozitarea în continuare, la rampa Tracon, a deșeurilor din Jud. Alba. Rolul convenției pe care am propus-o județului Alba este de a proteja interesele județului Sibiu în cazul în care Agenția de Mediu dă acord favorabil, stabilind dreptul Sibiului de a returna județului Alba o cantitate egală de deșeuri, pe cheltuiala județului Alba.
Până acum, și în 2015 și în 2016 Alba a depozitat deșeuri la Sibiu fără ca vreun decident să se gândească să reglementeze posibilitatea ca la un moment dat acestea să fie returnate.
Acum am avut această inițiativă și consilierii PNL au înțeles că acestă convenție ne dă șansa ca măcar deșeurile care ar putea fi depozitate în viitor se întoarcă în județul de unde provin. Județul Alba își asuma prin această convenție ca prin contractul de delegare pe care îl vor semna cu viitorii operatori în județul Alba să le impună să primească la rampă și deșeuri provenind de pe aria județului Sibiu. Din păcate, prin votul de azi al consilierilor județeni această măsură de siguranță pentru sibieni a fost respinsă. Ceea ce este esențial de știut este că această convenție nu ne obliga pe noi, sibienii cu nimic, doar ne apăra. Nu consiliul județean sau ADI ECO dă acordul de depozitare. Singura instituție cu competență de a da accepta depozitarea deșeurilor din Alba este Agenția de Mediu din Sibiu. Mâine sau poimâine, când noul ministru al mediului va aminti Agenției de Mediu că toți cetățenii României riscă să plătească scump un infringement pe deșeuri, agenția va putea da acordul de mediu, iar fără această convenție Sibiul nu mai poate impune condiții’’, a scris Daniela Cîmpean pe pagina sa de Facebook.
Prin acest contract se prevedea printre altele ca timp de opt luni de zile să fie acceptată depozitarea deșeurilor de la nivelul județului ALBA, în groapa de la Cristian, iar apoi, odată cu deschiderea depozitului de la Galda de Jos, cei de la Alba să preia aceeiași canitate de deșeuri aduse la Sibiu. Mai pe românește proiectul parafa și faptul ca cei din Alba să își ia înapoi deșeurile în momentul în care depozitul de la Galda de Jos devine funcțional.
Urmăriți mai jos înregistrarea cu discuțiile avute loc în ședința de joi, precum și momentul în care proiectul a fost respins.

Ultima oră

Comentariul meu