scandal la ajvps sibiu – conducerea asociației a fugit din sală în timpul ședinței aga de frică să nu fie schimbată

O ședință care ar fi trebuit să limpezească apele în sânul AJVPS Sibiu a fost transformată într-un fiasco total tocmai de cei care trebuiau să fie ’’cap limpede’’ pentru membrii prezenți joi la Adunarea Generală (AGA).

Sedinta AGA a AJVPS a fost covocata pentru joi la Grand Hotel Dumbrava (Sibiu), de la ora 17.00. Aici s-au prezentat membri vanatori si pescari interesati de soarta Asociatiei. Sedinta a pornit insa cu stangul. La intrarea in sala de sedinta paznicii angajati ai Asociatiei nu au permis membrilor accesul in incinta. Echipajul Jandarmeriei solicitat de catre conducerea actuala a AJVPS Sibiu, a asistat de la distanta fara a fi necesar sa intervina. ’’Ignorand adresa depusa de catre Comitetul Filialei Sibiu in 27.03.17, prin care am atentionat conducerea AJVPS Sibiu asupra drepturilor membrilor, aceasta a continuat sa nu respecte statutul in vigoare, s-a interzis membrilor Asociatiei sa asiste la propria Adunare Generala daca nu au calitatea de delegat cu drept de vot’’, spune Romeo Stoicescu, președintele Filialei Pescarilor din Sibiu.

Blaj a iesit din sala de frica sa nu fie schimbat
Presedintele Asociatiei, Blaj Robert a parasit sedinta motivand ca “nu suport tensiunea” din sala, inainte de a acorda Adunarii Generale dreptul de a-si exprima democratic vointa in legatura cu prezenta in sala a asociatilor interesati dar nedelegati. ’’Precizam in mod expres ca dreptul de participare al membrilor este prevazut in Statutul AJVPS Sibiu, Art. 7 lit. f) Să asiste la Adunările generale ale A.J.V.P.S. Sibiu, fără drept de vot dacă nu au fost desemnaţi delegaţi ai grupei sau sucursalei, filialei după caz, cu acordul Adunării Generale. Nu am inteles daca Domnul Blaj Robert, si-a exprimat in acest fel dorinta de a renunta la calitatea de Presedintele AJVPS Sibiu. Dupa cateva minute si incercarea de dialog cu domnul Director Varga Pompil a esuat, moment in care dumnealui a considerat oportun sa invite membrii vanatori sa paraseasca sedinta. La acest indemn o parte din vanatori si din conducerea Asociatiei impreuna cu Comisia de Cenzori i-au urmat exemplul’’, a explicat Romeo Stoicescu, președintele Filialei Pescarilor din Sibiu.

AGA reconvocata pentru 11 aprilie
In sala de sedinta au ramas peste o suta de membrii vanatori si pescari consternati de reactia celor din conducerea Asociatiei. Oamenii si-au exprimat dorinta de a fi reconvocata Adunarea Generala a Asociatilor AJVPS Sibiu in ziua de marti 11.04.2017, orele 18.00, in aceeasi locatie. Se pare insa ca actuala conducere intentioneaza convocarea AGA, la Medias sau Agnita pentru a impiedica participarea marii majoritati a membrilor la aceasta sedinta. ’’Filiala Sibiu insumeaza peste 4300 de membrii. Este nejustificata propunerea de a se organiza sedinta in alta localitate decat cea in care Asociatia isi are sediul, mai ales ca Filiala Medias are sub 1000 de membrii iar Filiala Agnita doar 300’’, a mai declarat Romeo Stoicescu, președintele Filialei Pescarilor din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu