legea care schimbă examenul pentru permisul auto. propunerea ar salva mii de vieți

Tudor Ciuhodaru a inițiat un proiect de lege care printre altele prevede că toți cei care vor să obțină permis de conducere vor fi obligați să promoveze un curs de prim ajutor.

Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, a initiat un proiect legislativ care prevede ca cei care vor sa obtina carnetul de sofer sa promoveze si un curs de prim ajutor in trafic, proba care sa fie introdusa la examenul de permis auto. Astfel, sustine deputatul, s-ar asigura un ajutor medical in primele minute sau chiar secunde dupa un accident rutier si tot mai multi oameni implicati in astfel de incidente ar putea fi salvati in momentele critice de dupa impact.
Ciuhodaru va depune proiectul in aceste zile. “Sunt in etapa de strangere de semnaturi acum, este un proiect pe care il consider util si cred ca va avea sustinere. E un proiect fara culoare politica. Cand vorbim despre viata oamenilor, despre ce se intampla in trafic, nu vorbim despre culori politice”, a spus deputatul pentru ziare.com. Acesta a explicat si cum ar urma sa fie pregatit fiecare sofer, oricine putand fi prezent la locul producerii unui accident, in primele minute, subliniind ca acest curs de prim ajutor in trafic ar urma sa fie facut odata cu scoala de soferi

Ultima oră

Comentariul meu