video - ruptură evidentă între liberali și forumul german la consiliul județean. fdgr a votat pe mână cu psd-ul

Protocolul de colaboare între PNL Sibiu și FDGR pare să nu funcționeze ”ca pe roate” la Consiliul Județean Sibiu. Mai mult s-a ajuns ca FDGR-ul să voteze cu PSD-ul, lucru care s-a întâmplat în ședința ordinară de joi după amiază.

Coaliția care ar trebui să meargă ”CEAS” între PNL și FDGR a dar primul rateu la nivelul Consiliului Județean Sibiu. Totul a pornit de pe marginea proiectului de hotărâre numărul 25 care s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi după amiază. Proiectul prevedea aprobarea încheierii Contractului între Consiliul Județean Alba, ADI Saluris Alba și ADI ECO Sibiu, precum și mandatarea directorului executiv al ADI ECO Sibiu în vederea semnării contractului. Prin acest contract se prevedea printre altele ca timp de opt luni de zile să fie acceptată depozitarea deșeurilor de la nivelul județului ALBA, în groapa de la Cristian, iar apoi, odată cu deschiderea depozitului de la Galda de Jos, cei de la Alba să preia aceeiași canitate de deșeuri aduse la Sibiu. Mai pe românește proiectul parafa și faptul ca cei din Alba să își ia înapoi deșeurile în momentul în care depozitul de la Galda de Jos devine funcțional.

FDGR-ul a anunțat prin Bottesch că se abține de la vot
Prima surpriză a apărut înainte de a trece la vot. Fostul președinte al CJ Sibiu, consilierul Martin Bottesch a anunțat că ”Noi am hotărât să ne abținem. Vedem problematică realizarea contractului. Nu avem siguranța că se va realiza acel transfer al deșeurilor înapoi din Sibiu în județul Alba. Nu avem siguranța că se va realiza acel transport. (..) Nu avem nici o siguranță și legat de faptul că Agenția de Mediu Alba va aproba transferul înapoi al deșeurilor. Avem aceste semne de întrebare și noi am decis să ne abținem”, a spus acesta în plenul ședinței.

PSD-ul a făcut front comun cu FDGR-ul
După discursul lui Bottesch și cei de la PSD au anunțat că se abțin în a vota favorabil acest proiect. ”Vă rog să retragem acest proiect. Dacă nu noi vom vota împotriva acestui proiect”, a spus și reprezentatul PSD Sibiu. Nici argumentele aduse de reprezentantul ADI ECO nu a avut efect, așa că PSD și FDGR s-au abținut de la vot și proiectul nu a întrunit numărul minim de voturi pentru a fi adoptat. Au fost 12 voturi pentru, două împotrivă și 16 abțineri.

Daniela Cîmpean s-a supărat
Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a susținut că acest proiect trebuia adoptat în forma propusă. ”Dacă noi încheiem această convenție suntem în situația în care avem o șansă ca gunoaiele care vin din Alba în Sibiu, să fie reluate de la Sibiu la Alba mai apoi. (..) Nu o să retrag de pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre, chiar dacă pică și chiar dacă știu că discuțiile vor fi în cu totul alte direcții decât este real. Vreau să vă spun că îmi asum acest lucru pentru că asta mi-am propus când am intrat în politică și am preluat această oglindă. Vreau să mă pot uita în oglindă și să zic că am făcut tot ceea ce a ținut de mine să fac ca lucrurile să funcționeze. Repet. Cu această convenție avem o șansă în plus ca acele gunoaie să fie preluate înapoi în județul Alba. (..)Dacă nu o votăm atunci nu avem nimic”, a spus printre altele Daniela Cîmpean. Urmăriți mai jos înregistrarea ședinței de la Consiliul Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu