traficanți de droguri arestați la mediaș. cine sunt și ce s-a găsit la percheziții

Procurorii DIICOT Târgu Mureș, au reținut  pentru 24 de ore opt bărbați, din Mediaș, Sighișoara și Târnăveni, pentru trafic de droguri, constituire a unui grup infracțional organizat și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

La data de 29.03.2017 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților BÎRCEA NICOLAE, BACIU ACHIM-VASILE, SZEKELY ANDREAS,BIRTON MIHAI, MICU FLORIN, LĂCĂTUȘ EMIL MARIUS și KEUL THOMAS ANDREAS pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 inculpații au constituit un grup infracțional organizat care a a vut ca scop procurarea și vânzarea de substanțe psihoactive mai multor consumatori, o parte dintre ei minori, de pe raza municipiilor Mediaș, Sighișoara și Târnăveni.
La data de 29.03.2017 procurorii DIICOT-S.T. Tg. Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg.Mureș au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Mediaș și Sighișoara ocazie cu care a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kg. de materie vegetală, susceptibilă a avea efect psihoactiv, 6.000 de lei, 2 laptopuri, o tabletă, 4 telefoane mobile, un pistol cu bile de cauciuc și muniția aferentă, 5 arme albe, microcântare, grindere și țiple din plastic transparent.
Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, precum și jandarmi.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, scrie Agerpres.ro.

Foto: arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu