daniel constantin mazilit de tăriceanu. vicepremierul înlocuit din guvern

Vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte al ALDE, va fi înlocuit din Guvern și din funcția de ministru al Mediului. Călin Popescu Tăriceanu a informat coaliția de Guvernare despre aceste propuneri.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, luni, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.
Sorin Grindeanu a spus că, fiind un Guvern politic, a luat act de propunerile făcute de ALDE şi le va înainta Administraţiei prezidenţiale. Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii. Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin. În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.
„A fost o întâlnire în care domnul copreședinte Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat decizia pe care dânsul crede că a luat-o în mod statutar în Biroul Politic de ieri. Eu mi-am spus punctul de vedere, sigur că nici nu am vrut să-i pun pe colegii de la PSD într-o postură delicată, pentru că sunt chestiuni care țin de ce se întâmplă în interiorul ALDE. Primul-ministru, dl președinte Dragnea au luat act, probabil că în orele următoare vor face cererea, dl prim-ministru va fi pus într-o situație delicată, trebuie să facă cererea de remaniere către președintele României și de înlocuire a mea din funcția de ministru și de viceprim-ministru”, a arătat Constantin, care a participat la ședința coaliției.

Ultima oră

Comentariul meu