pasionații de grădinărit invitați la un eveniment dedicat lor la vecinii din alba

Eveniment devenit deja tradiție pentru fiecare început de primavară, „Târgul Grădinarului”, care are loc la acest sfârșit de săptămână, este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Grupurile de acțiune locală Pe Mureș și Pe Târnave, Țara Secașelor Alba-Sibiu și Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare.

Timp de trei zile, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, între orele 10.00 – 18.00 albaiulienii şi nu numai au ocazia să se aprovizioneze cu seminţe, butaşi şi bulbi, flori în ghiveci, pomi fructiferi,  pomi ornamentali, butaşi de viţă de vie şi până la utilaje și echipamente necesare grădinăritului, maşini de tăiat iarbă, mobilier și accesorii de grădină. La târg participă în jur de 40 de producători locali din domeniul cultivării florilor, arbuștilor, pomilor fructiferi și a plantelor decorative. Sunt expuse în vederea valorificării semințe de flori și legume, bulbi și butași de trandafiri și viță de vie, flori, plante decorative, arbuști, pomi fructiferi și ornamentali. De asemenea, cei interesați vor putea găsi în cadrul târgului noutăți din domeniul uneltelor și echipamentelor pentru întreținerea grădinilor și a spațiilor verzi, produse fitosanitare, mobilier și accesorii pentru grădini etc.
Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, specialiști în domeniu vor veni în sprijinul celor interesați de grădinărit cu demonstrații și sfaturi practice legate de plantarea și tăierea pomilor fructiferi și a trandafirilor, de tunderea arbuștilor ornamentali, de întreținerea gazonului și soluții de amenajare a spațiilor.

foto: arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu