dublu eveniment cu actorii de la teatrul radu stanca din sibiu

În 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, TNRS vă invită de la ora 17:00, la Biblioteca ASTRA, corpul B, unde au loc două evenimente speciale: o lansare de carte și un spectacol-lectură. Spectacolul „Ahilefs la Skiro”, este prezentat în cadrul aceluiași eveniment și coordonat de Bogdan Sărătean, dar și prin spectacolul „Vulpoiul” în regia lui Florin Zamfirescu, inclus în campania națională a UNITER „Artiștii pentru Artiști”.

Cei interesați pot descoperi sau redescoperi trecutul dramaturgiei în cartea „Istoria primului text dramatic tipărit în limba română. Sibiu, 1797”, ce aparține autorilor Liliana Maria Popa și Ioan-Nicolae Popa. Volumul reprezintă o reeditare a cărții publicate de Iordache Slătineanu, o traducere din neogreacă a scrierilor „Ahilefs la Skiro” și „Istoria lui Sofronim”, aducând mai aproape de contemporani stilistica limbii române din secolele XVIII – XIX. Lansarea se va face în prezența celor doi autori și a directorului general al Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș.
În 2015, la a X-a ediție a Anului Editorial Clujean, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj a premiat cele mai bune publicații tipărite în oraș, eveniment în cadrul căruia soții Popa au fost distinși pentru această carte cu Premiul „Restituiri”.
Cel de-al doilea eveniment este o lectură a textului dramatic „Ahilefs la Skiro”. Textul original aparține italianului Metastasio și este o melodramă. Lectura este coordonată de regizorul Bogdan Sărătean și îi are în distribuție pe actorii Renate Müller-Nica, Cristina Stoleriu, Cătălin Neghină, Alin Turcu, Veronica Arizancu, Liviu Vlad, Eduard Pătrașcu, Alexandru Malaicu și Vlad Robaș, ce vor lectura textul prin graiul specific secolelor apuse, prezentând stilistica literară a vremii.
Vă invităm să ne fiți alături la acest eveniment organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Bibliotecii Județene ASTRA, la care accesul este liber în limita locurilor disponibile.
TNRS susține Campania Națională „Artiștii pentru Artiști”
În perioada 28 februarie – 30 martie, are loc Campania Națională lansată de UNITER, „Artiștii pentru Artiști”, realizată în parteneriat cu instituțiile de teatru din București și din țară.
Anul acesta are loc a XVI-a ediție a acestui proiect ce are ca scop sensibilizarea opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru oamenii de teatru și artiștii vârstnici sau cu probleme.
Astfel, fiecare bilet cumpărat la reprezentațiile oferite de teatrele implicate în campanie, reprezintă atât un semn de cinste față de actori, cât și un ajutor în vederea strângerii de fonduri pentru artiștii aflați în nevoie.
Acestui demers s-au alăturat un număr de nouă teatre din București, și 18 teatre din întreaga țară, printre care și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.
În 27 martie, de la ora 19:00, pe scena naționalului sibian, se va juca „Vulpoiul”, ales pentru acest demers, un spectacol cu Ema Vețean, Cendana Trifan și Florin Coșuleț, în regia lui Florin Zamfirescu. Bilete pentru această reprezentație se găsesc la Agenția Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 sau online, prin portalul www.eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Prețul unui bilet este de 15 lei, redus 10 lei.
Lista completă a tuturor reprezentațiilor poate fi consultată pe site-ul UNITER. Informații despre bilete veți găsi pe site-urile fiecărui teatru implicat în campanie.
Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!
Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Ultima oră

Comentariul meu