video – aproape zece milioane lei investiți în străzi la șelimbăr. asfalt pe triajului și giratoriu în capăt pe brana

Veste bună pentru șelimbăreni. Într-un interviu acordat pentru Ora de Sibiu, primarul Marius Grecu a expus lista cu străzile ce vor intra în reparații capitale și modernizări în acest an. Străzi precum Triajului, Goga sau Câmpului se află pe lista de investiții. Se face și un giratoriu în capăt la strada Brana.

Din cei 28 de milioane lei cât sunt în bugetul pentru anul 2017 al Șelimbărului, aproape 10 milioane lei sunt alocați de către Consiliul Local și Primărie pentru investiții în transporturi și străzi. Investițiile sunt extrem de importante și vizează atât străzi principale precum Triajului sau Goga, dar și artere secundare. Cei ce locuiesc în zona străzii Triajului trebuie să știe că aici lucrările încep efectiv de luni, dar modernizarea este etapizată. ”Pe Triajului am împărțit lucrările în două etape. Mai întâi încep de unde se termină asfaltul și până la Calea Ferată, iar partea de intrare înspre strada principală spre Mihai Viteazu, va fi modernizată în următoarea etapă, în a II-a jumătate a anului. Acolo vom face și parcări longitudinale pentru a se fluidiza și traficul auto. Vor fi lucrări și pe strada Octavian Goga pentru care în maxim două săptămâni vom demara procedurile de achiziție publică și licitația. De asemenea avem strada Câmpului care este deja în execuție. (…) Mai avem prelungirea străzii Brana. Mai avem strada Podului din Vatra Veche, aceasta fiind și o alternativă la strada principală Mihai Viteazu”, a explicat primarul Marius Grecu, într-un interviu acordat pentru Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – Intersecția ieșire din Mohu – DN1 va fi reconfigurată pentru siguranța traficului
Giratoriu la intersecția Brana și Mihai Viteazu
O altă investiție necesară este cea leagată de fluidizarea traficului pe strada Pictor Brana, în special în zona intersecției cu strada principală ce traversează centru Șelimbărului. ”Un alt proiect important este reamenajarea intersecției străzii Pictor Brana cu Mihai Viteazu. Aici vrem să construim un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului pentru că de exemplu dimineața sunt destul de multe blocaje în zona aceea”, a mai explicat primarul comunei.
CITEȘTE ȘI: Primarul Șelimbărului explică cum vor fi cheltuiți banii din bugetul comunei în 2017. Investiții importante anunțate de Marius Grecu
”Avem strada Trifoiului care parțial va fi realibitată, iar de asemenea și strada Traian din Cartierul de Tineret, care urmează să fie la fel modernizată. Totodată și străzile Andrei Mureșean și Tomița fac parte din lista celor ce intră în reparații”, a mai spus Grecu în interviul acordat pentru Ora de Sibiu.

YouTube video

Vești bune și pentru locuitorii de pe Tudor Vladimirescu, Lucernei, Arinului, Unirii și Nichita Stănescu
Marius Grecu spune că de comun acord cu consilierii locali, tot pentru Șelimbăr se vor demara lucrări pe alte cinci străzi de asemenea foarte importante. ”Vorbim de strada Tudor Vladimirescu unde încă nu este finalizată procedura de trecere în domeniul public, motiv pentru care va fi inventariată și însușită în inventarul comunei, iar ulterior aceasta va fi prinsă pe rectificarea de buget și îmi doresc ca împreună cu consilierii să reușim să o reabilităm în acest an. Și străzile Lucernei, Arinului, Unirii și Nichita Stănescu vor fi modernizate. (…) Trotuarul de vizavi de Lidl pe partea cu Dedeman va fi amenajat și acesta”, a mai spus edilul Șelimbărului.
Urmăriți mai jos înregistrarea integrală a interviului acordat de primarul din Șelimbăr pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Un OM de cuvant. DAca se si respecta calitatea lucrarilor tot respectul pentru un om care se vede ca este cu bune intentii pentru Selimbar. Autobuze care sa faca legatura cu Sibiul pe cand? Sunt foarte necesare pentru transportul copiilor la scoala si a noastra la serviciu. Asa se mai decongestioneaza si traficul. BRAVO primariei si primarului.

  2. Bravo Domnule Primar !!! Acum se vede ca promisiunile din campania electorala se pot respecta. Respect !!!!!