video - marș împotriva avortului sâmbătă la sibiu. ce spune preotul necula despre inițiativă

Sibienii sunt invitați sâmbătă de la ora 13.00 să participe la un marș împotriva avortului. Marșul intitulat „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”, are ca punct de pornire biserica de pe Mihai Viteazu.

În perioada 1-31 martie 2017, în numeroase localități din România și Republica Moldova, se va desfășura Luna pentru Viață, având ca moment principal Marșul pentru Viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”, organizat sâmbătă, 25 martie.
Marșul pentru Viață este la a VII-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.
La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații pro-viață locale sau diferite culte.

Traseu de pe Mihai Viteazu până în Piața Mare
În municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2017 se va desfășura în intervalul 13:00 – 15:00, având ca punct de pornire esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul. Traseul marșului se va desfășura pe ruta Bd. Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri-mărturii pro-viață și pro-familie.
’’Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi’’, spun organizatorii evenimentului.
Pe de altă parte, Marșul pentru Viață își dorește să tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante în societatea românească: fenomenul avortului. România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): peste 22.700.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, față de o populație de circa 19.760.000 de persoane în 2016. Organizatorii acestui marș din Sibiu au făcut public și un mesaj al preotului Constantin Necula. Urmărți mai jos imaginile.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu