foto - curățenia din sub arini a devenit o poveste pentru copii

Asociația „Joaca de-a ecologia” și-a lansat prima carte pentru copii pe temă ecologică, la Sibiu, iar micuții au învățat să protejeze natura, la evenimentul de lansare a cărții „Prietenii naturii” publicate de asociația „Joaca de-a ecologia”, cu sprijinul KeepCalling.

„Prietenii naturii” prezintă povestea lui Tudor, un băiețel care își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său, fiind răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice. La rândul său, își încurajează colegii de grădiniță să iubească mediul înconjurător.

foto - curățenia din sub arini a devenit o poveste pentru copii
„Povestea este inspirată din viață noastră. Am organizat mai multe acțiuni ecologice în Parcul Sub Arini, la care au participat părinți și copii. Este o lecție simpatică de ecologie, care le arată celor mici cât de bine este să protejezi natura. Ne dorim un viitor cât mai bun pentru copiii noștri, iar protejarea florei și faunei face parte din acest viitor. Atât noi, cât și generațiile viitoare depindem de natură, cu toate minunățiile ei”, a spus Raluca Faloba, autoarea „Prietenii naturii” și președinta asociației „Joaca de-a ecologia”.

foto - curățenia din sub arini a devenit o poveste pentru copii
Cei mici au aflat povestea lui Tudor printr-un spectacol de teatru de păpuși, cu participarea actorilor de la „Fram Book Club”. Muzicianul Vlad Pârău a fost, de asemenea, prezent și a cântat melodia „Schimbarea”, scrisă special pentru acțiunea „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” din vara anului trecut. La final, copiii s-au jucat liber, profitând de surprizele cu tematica naturii pregătite de asociație.

foto - curățenia din sub arini a devenit o poveste pentru copii
Cartea poate fi personalizată, astfel încât copiii devin, la rândul lor, prieteni ai naturii. Este primul volum dintr-o serie de cărți pe teme ecologice, ce urmează a fi publicate de către asociație. „Prietenii naturii” este disponibilă pe pagina de Facebook a asociației și în Librăria Habitus. Evenimentul de lansare a avut loc marți, 21 martie, de Ziua Internațională a Pădurilor.

foto - curățenia din sub arini a devenit o poveste pentru copii
Imaginile din cartea „Prietenii naturii” au la bază ilustrații realizate în acuarelă. Acestea pot fi admirate în Turnul Sfatului din Sibiu, care găzduiește expoziția „Prietenii naturii – povestea unui băiețel care iubește natura”, în perioada 22 martie – 15 aprilie. Vernisajul va avea loc miercuri, 22 martie, începând cu ora 19, alături de autoarea cărții Raluca Faloba și autoarea ilustrațiilor Mirona Faloba.

foto - curățenia din sub arini a devenit o poveste pentru copii
Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate. „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” este una dintre ele și stă la baza cărții „Prietenii naturii”. Prin această acțiune, părinți și copii ecologizează parcul și încurajează publicul să folosească coșurile de gunoi. KeepCalling este o companie internațională de telecomunicații, înregistrată în S.U.A., Atlanta, ce activează pe piața internațională de telefonie din anul 2002 și are sediul central în Sibiu încă din anul 2003.

Ultima oră

Comentariul meu