investiții în 2017 la șelimbăr - se înființează poliția locală și se face studiu sf pentru construirea unui bazin olimpic

Cea mai de vază comună a Sibiului va avea în 2017 un buget de aproape 28 de milioane lei, conform proiectului ce va fi supus aprobării Consiliului Local. Printre cele mai importante investiții sunt cele de înființare a Poliției Locale, cumpărarea de terenuri pentru înfințarea a două noi creșe și grădinițe, dar și noul PUG al comunei.

Șelimbărul se poate lăuda cu o listă de investiții care rivalizează cu cele ce se fac în multe din reședințele de județ din România. Comuna limitrofă Sibiului va avea un buget de 27.876.000 lei pentru anul în curs. Cele mai mari investiții sunt cele la capitolul transport și infrastructură (peste 9,6 milioane lei) și la capitolul învățământ (peste 6.6 milioane lei). În ceea ce privește capitoul învățământ, primăria vrea să achiziționeze două terenuri pentru construirea a două noi grădinițe și creșe. Una va fi amplasată în zona străzii Pictor Brana, iar cealaltă în zona străzi Doamna Stanca, suma totală ce ar urma să fie cheltuită fiind de peste trei milioane lei.
La actuala grădiniță din centrul comunei se va construi un corp nou de clădire pentru care s-au alocat aproximativ 512.000 lei. Și la Veștem se modernizează grădinița, investiția fiind cifrată la 112.000 lei, iar la Mohu se va cumpăra o centrală termică nouă.

Se înființează Poliția Locală
Șelimbărul va avea din acest an serviciu de Poliție Locală. În bugetul pentru 2017 s-au alocat 138.000 de lei pentru achiziția a două autoturisme destinate acestui serviciu și încă 40.000 de lei pentru echipamente necesare. Tot la investiții importante semnalăm și montarea unui sistem de supraveghere video în toată comuna, respectiv în Șelimbăr, Veștem, Mohu și Bungard, iar pentru această investiție s-a prins în buget suma de aproximativ 337.000 lei. Peste 268.000 de lei se vor cheltui pentru montarea de 20 de noi stații de autobuz în comună și satele aparținătoare.

Bani pentru noul PUG și SF-ul pentru bazinul Olimpic
În bugetul pe 2017 sunt alocați 500.000 de lei pentru noul Plan de Urbanism General al comunei Șelimbăr. De asemenea sunt alocați 13,800 de lei pentru efecturarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui baznin olimpic în comuna învecinată cu Sibiul. Se dorește și achiziția unui autobuz modern, dar și a unei freze pentru zăpadă. Mai semnalăm că la Bungard și Mohu se vor amenaja două terenuri de sport moderne.

Ultima oră

Comentariul meu