sibianul gabriel gheorghe favorit să preia șefia direcţiei generale antifraudă fiscală de la anaf

Fostul candidat ALDE pentru Senat la alegerile de la finele anului trecut, sibianul Gheorghe Aldea este favorit să îi ia locul lui Dragoş Voinescu la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din România.

În media națională au apărut în ultimele zile informaţii conform cărora coaliţia de guvernare discută posibilitatea demiterii coordonatorului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Dragoş Voinescu şi înlocuirea lui cu Gabriel Gheorghe, postul aparţinând ALDE. Gabriel Gheorghe a candidat la Senat pe lista depusă de organizaţia ALDE Sibiu. Conform Mediafax, acesta spune că “au fost discuţii”, dar că nu poate confirma numirea sa la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală până nu este publicată în Monitorul Oficial şi că “lucrurile se pot schimba”. Răspunzând la întrebarea legată de motivul schimbării la nivelul conducerii Direcţiei Antifraudă, Gheorghe a confirmat că ar putea fi legată de slaba colectare la buget a taxelor şi impozitelor.
Pe de altă parte premierul Sorin Grindeanu a infirmat deocamdată informaţiile referitoare la o decizie a sa de schimbare din funcţie a şefului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF. „Nu am semnat niciun ordin de schimbare din funcţie a şefului Direcţiei Antifraudă. (..) Dacă preşedintele ANAF consideră că activitatea poate fi mai bună sub conducerea altor manageri, primesc sugestii şi în acest sens”, a declarat Grindeanu.

Ultima oră

Comentariul meu