poziția oficială a aeroportului internațional sibiu despre coletul suspect găsit în terminal

Reprezentanții Aeroportului Internațional din Sibiu explică operațiunile de azi desfășurate în cadrul alertei cu un colet suspect găsit în terminal.

Potrivit acestora, :”Astăzi, la ora 13:25, a fost identificat în zona publică a terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Sibiu, respectiv în fața sălii de sosiri un bagaj abandonat. În urma aplicării prevederilor Planului de Management al Situațiilor de Criză specifice acestei situații a fost solicitată intervenția echipei pirotehnice a Direcției Județene de Informații Sibiu.
Până la sosirea acesteia au fost luate toate măsurile necesare în vederea evacuării și delimitării zonei din proximitatea bagajului abandonat.
În urma intervenției echipei pirotehnice, finalizată cu îndepărtarea bagajului din zona terminalului de pasageri, la ora 15:50 activitatea aeroportuară a fost reluată la parametri normali.
Cele două zboruri programate pentru aterizare și decolare, în intervalul de timp în care a fost desfășurată misiunea pirotehnică, nu au suferit întârzieri, reușindu-se identificarea unor soluții operaționale adecvate procesării aeronavelor și a pasagerilor acestora în situația creată.
Pe această cale, mulțumim tuturor instituțiilor implicate în gestionarea și soluționarea cu celeritate a acestui eveniment.”, se arată în comunicatul remis către Ora de Sibiu.

Vezi și:UPDATE VIDEO FOTO – ALERTĂ- Aeroportul din Sibiu evacuat din pricina unui colet suspect

Citește și:VIDEO FOTO – Colet suspect ridicat de pirotehniști din Aeroport. O parte din terminal închisă

Află și: VIDEO FOTO – O geantă de laptop uitată în Aeroport la Sibiu a dus la evacuarea terminalului pentru aproape două ore

Ultima oră

Comentariul meu