bărbatul împușcat cu mitraliera la sibiu - parchetul militar a deschis o anchetă

Incidentul care a avut loc marți seară va fi anchetat de către Parchetul Militar Cluj. Cei de la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică Sibiu spun că tragerea din poligonul Sibiu s-a făcut conform unui plan aprobat cu înștiințarea primăriilor din zonă.

Referitor la incidentul semnalat marţi, 14 martie, în apropierea localității poplaca, județul sibiu, Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică vine cu mai multe precizări. Astfel în data de 14 martie, unități din garnizoana Sibiu au executat trageri în poligonul Poplaca, în intervalul orar 08.00-17.00, cu pistolul mitralieră calibrul 7.62 mm, puşca mitralieră calibrul 7,62 mm şi mitraliera calibrul 7,62 mm. ”Tragerea s-a executat conform unui plan aprobat la nivelul garnizoanei, cu înştiinţarea primăriilor comunelor aflate în vecinătate în scopul informării populaţiei despre interdicţia pătrunderii în zona de securitate a poligonului. Conform procedurilor, pe timpul tragerilor a fost instalat un sistem de pază perimetral, compus din santinele şi observatori instalaţi în foişoarele din poligon” se arată în comunicatul remis către Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: Bărbat împușcat în apropiere de poligonul militar din Sibiu
Trageri sistate temporar
Pe parcursul exercițiului cei de la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică spun că a existat o situație în care tragerea a fost oprită. ”Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că în apropierea zonei de siguranță au fost identificați de către militarii din pază cetățeni care se deplasau în căruțe. După rezolvarea acestei situații, tragerile au fost reluate”, se mai arată în comunicat. Acum o comisie a Centrului de instruire pentru comunicații și informatică cercetează cazul și a anunțat, conform procedurilor legale, Parchetul Militar Cluj. S-a deschis o anchetă în acest caz

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Menirea articolului sa grabeasca schimbul de terenuri cu armata ,sa poata demara primaria proiectul aquaparkului si marirea orasului inspre Poplaca.
    Aruncarea de articole mincinoase cu titlu pompos face parte din strategiile aplicate cu succes populatiei pt infranarea comentariilor negative la.adresa mutarii poligonului care „devine”periculos dupa zeci de ani de existenta. Planurile imobiliare ale administratiilor orasului(trecute si actuale)sunt primordiale. Cresterea nejustificata a orasului aduce dupa sine santiere de milioane si zeci de milioane de euro adica profit!